ELF Voetbal nieuwsbrief van 27-11-2023
Hoe gaat het nu met de verhuurde Ajax-spelers?

Ajax verkocht niet alleen tijdens de drukke transferzomer. Sven Mislintat stalde ook nog eens zes spelers op tijdelijke basis bij andere clubs. Hoe gaat het nu met deze verhuurde Ajacieden?


lees verder
Atletico Madrid met ontketende Antoine Griezmann en fitte Memphis Depay tegen Feyenoord

Dinsdagavond speelt Feyenoord een cruciaal thuisduel in de Champions League. Na een knotsgek duel in Madrid, dat toch wel een beetje onterecht in het voordeel van Atletico Madrid eindigde, krijgt Feyenoord nu in eigen stadion de kans om revanche te nemen. Één ding zal Arne Slot in ieder geval strak in de oren knopen van zijn spelers. Let op Antoine Griezmann!

lees verder
Het PANNA! Dribbel Doeboek is uit:tips, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels!

Dribbelen. Trainers raden het vaak af. Maar voetbal draait om plezier. Om genieten. De allerbeste manier? Dribbelen! Pingelen tot je verdwaald raakt, om jezelf vervolgens weer terug te dribbelen. In het nieuwe Doeboek van PANNA! draait hier alles om. Het Dribbel Doeboek staat vol tips, spelletjes, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. Opnieuw honderd pagina's dik!

lees verder
Eigen jeugd voorop: Ajax voert Eredivisie aan en is ook Europees gezien weer bijna de beste

Onderzoeksbureau CIES onderzocht bij honderden clubs in Europa hoeveel minuten door spelers uit de eigen jeugdopleiding worden gemaakt. Ook de Eredivisie werd geanalyseerd. Wat blijkt; Ajax is weer de grote opleidingsclub van Nederland. In Amsterdam krijgen talenten uit de eigen jeugdopleiding dit seizoen weer eens volop de kans.

lees verder
Henrik Larsen, Oranje-kwelgeest op EK 1992: "Jullie hadden misschien de beste spelers"

Oranje reisde in 1992 als grote favoriet naar het EK in Zweden. Als titelverdediger struikelde het Nederlands elftal in de halve finale over Denemarken. Het land dat vijf dagen voor de start in allerijl werd opgeroepen en zonder enige vorm van voorbereiding afreisde. Henrik Larsen ontpopte zich met drie goals tot onze kwelgeest. "Jullie hadden misschien de beste spelers, wij de beste ploeg."

lees verder
Interview | Peter Hoekstra: 'Ronaldo was een combinatie van Messi en Cristiano Ronaldo'

Als het Estadio Santiago Bernabéu voor Ronaldo is wat het Shea Stadium voor The Beatles in hun topjaren was, dan was het Philips stadion voor de Braziliaan als de Cavern Club voor de popband uit Liverpool. In deze rubriek gaan we terug naar de Eredivisiejaren van een voetballer die later zou uitgroeien tot wereldtopper. In deel 3: Ronaldo.

lees verder
15-Jarige Francesco Camarda debuteert voor AC Milan: dit zijn de jongste debutanten ooit in de topcompetities van Europa

In een bomvol San Siro gebeurde zaterdagavond iets opmerkelijks. Coach Stefano Pioli koos ervoor om de pas vijftienjarige Francesco Camarda binnen de lijnen te laten tijdens de met 1-0 gewonnen wedstrijd van Fiorentina. AC Milan moest speciaal dispensatie aanvragen om de tiener binnen de lijnen te brengen en de club schreef daarmee geschiedenis.

lees verder
Interview | Urby Emanuelson: "Marco van Basten kwam binnen en het hele feest verplaatste zich naar hem"

In het land waar het eren van helden tot kunst verheven is, past Nederlandse nuchterheid als een pyromaan bij de brandweer. Italianen behandelen voetballers die grootse prestaties hebben geleverd op een compleet andere manier dan Nederlanders doen. Urby Emanuelson maakte het bij AC Milan van dichtbij mee.

lees verder