Zijn de zorgen terecht?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Onze voorouders waren veel minder vaak allergisch

Iets als hooikoorts of schimmelallergie moet vreselijk zijn geweest in de oertijd of Middeleeuwen. Een geluk voor de mensen van toen: zo’n permanente snotneus lijkt echt iets voor moderne luxepaardjes. 

 
 
Quest
 

Hoe komen we aan namen als Verweggistan en Schubbekutteveen?

Verweggistan bestaat niet. Maar toch is het een land dat de meeste mensen wel kennen, waarschijnlijk als een van de reisbestemmingen van de familie Duck. Hoe 'ontstond' dat verre oord? En hoe zit het met andere plaatsen die een plek ver weg moeten aanduiden, zoals Timboektoe en Schubbekutteveen?

 
 
Quest
 

Verras een geliefde met het leukste cadeau voor de feestdagen

Verras je geliefden (of jezelf) met de scheurkalenders van Quest. Daarmee scheur je je 365 dagen lang een weg naar meer kennis. Of zoek je een cadeau voor een geschiedenisliefhebber? In de scheurkalender van Quest Historie lees je mee in de krant van vroeger. En 7- tot 12-jarigen kunnen hun lol op met de speciale kalender van Quest Junior. Vol grappen, testjes en weetjes.

 
 
Quest
 

Test: hoeveel weet jij van Sinterklaas?

Het Sinterklaasfeest gaat waarschijnlijk niet aan je voorbij. Op straat lopen kinderen met roetvegen op hun gezicht en supermarkten liggen vol met pepernoten. Maar wat weet jij eigenlijk van de goedheiligman zelf?

 
 
Quest
 

Straling klinkt eng, maar 5G is veilig. Hoe zit dat?

Het 5G­-netwerk in Nederland is al een tijdje in gebruik. En volgens iedereen die er verstand van heeft, is het veilig. Toch zijn sommige mensen er bang voor. Waarom is straling soms gevaarlijk? En wat maakt 5G juist wél veilig?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Word je sneller dronken als je alcohol door een rietje drinkt?

Je staat in de kroeg met een drankje in je hand. Op de bar liggen rietjes. Had je niet eens gehoord dat je sneller dronken wordt als je alcohol door je een rietje drinkt?