Dat is lastiger dan je denkt, wij geven tips
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Zo veroverde Dzjengis Khan Azië en Europa

Het Mongools imperium bedekte zo'n 800 jaar geleden een groot deel van Eurazië en reikte van Georgië en Hongarije tot Java. Hoe veroverden Dzjengis Khan en zijn opvolgers zo’n groot gebied?

Een koelbloedige strategie?
 
 
 
Afbeelding
 

Waarom zijn we zo gefascineerd door dino's?

Miljoenen jaren uitgestorven en toch springlevend: dino’s zijn overal, van musea en knuffels tot films en stripboeken. Wat maakt ze toch zo onweerstaanbaar?

☆Morsdode supersterren☆
 
 
 
Afbeelding
 

Stel jouw meest brandende vraag en maak kans op een Quest-prijs

Quest is weer op zoek naar de leukste, nieuwsgierigste en wildste vragen voor onze vragenspecial van volgend jaar. Mail jouw vragen naar specials@quest.nl en wie weet, zie je jouw vraag komende zomer terug in de special. Misschien wint jouw vraag zelfs de felbegeerde titel ‘Beste vraag van 2025’. In dat geval mag jij in de jury komen voor de special van 2026!

Heb je nog inspiratie nodig? Lees de winnende vraag van vorig jaar:

Is jouw vraag beter dan deze vraag?
 
 
 
Afbeelding
 

Uitgedokterd: jouw dosis medische wetenschap van Mare

Elektrische minischok tegen depressie

Het lijkt te werken: een beetje stroom door het hoofd van depressieve patiënten kan ze weer opvrolijken. Artsen behalen er veelbelovende resultaten mee. Maar hang je hoofd niet meteen tussen de startkabels: er zijn nadelen.

Breinschokkend
 
 
 
Afbeelding
 

Herken jij de leugenaar?

Gladde autoverkopers, snelle reclamemannen of de collega die altijd een smoes heeft als ze haar werk niet af heeft: ze liegen dat ze barsten! Prik jij daar doorheen? Opgepast: de meeste mensen overschatten zichzelf daarin.

Jij ook?
 
 
 
Afbeelding
 

Rugsnurker of buikdutter: wat is de beste slaaphouding, en kun je die ook veranderen?

Op je rug, zij of buik, in een foetushouding of juist stijf uitgestrekt als een mummie. Iedereen slaapt op zijn eigen manier. Maar wat is volgens de wetenschap de ideale slaaphouding? En hoe kun je je slaaphouding veranderen?

Welterusten!