Scheelt dat echt zoveel?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Kun je het laatste restje bier bij je plant gooien?

Na een middagje bier drinken in de tuin gooi je de laatste slok lauwe pils voor het gemak maar in de struiken. Planten hebben tenslotte water nodig en in bier zit ook water. Kan dat eigenlijk kwaad?

 
 
Quest
 

Test: ben jij een introvert of een extravert type?

De extravert is die enthousiaste flapuit die zijn medemens maar zelden met rust laat. De introvert verdwaalt graag in zijn eigen hoofd en heeft weinig behoefte aan schreeuwerige mensen om zich heen. Welk label past bij jou?

 
 
 
Nu in de winkel: de nieuwe Quest Historie

Nu in de winkel: de nieuwe Quest Historie

In de negentiende eeuw was er een extra planeet in ons zonnestelsel: Vulcanus. In 1915 verdween die uit de boeken. Waarom? En: bestaat Vulcanus echt niet?

Verder in dit nummer:

Tussen de sterren: Nee, Jantar Mantar is geen karakter uit Star Wars. Maar het heeft wel alles te maken met sterren. In dit Indiase observatorium speurden ze 300 jaar geleden al de hemel af met behulp van prachtige installaties.

 
Quest
 

Zo zag de eerste echte bodybuilder eruit

Eugen Sandow was de vader van het moderne bodybuilden. Zijn populariteit was immens: vrouwen betaalden om zijn spierbundels te mogen aanraken. Maar die vrouwen werden vermoedelijk ook zijn ondergang.

 
 
Quest
 

Hoe duurzaam zijn vleesvervangers echt?

Veeteelt kost enorm veel grond. Oerwoud wijkt voor sojavelden om onze koeien en varkens te voeden. Nee, dan liever een vegaburger. Maar waar zijn vleesvervangers van gemaakt? Juist: vaak ook van soja. Hoeveel schiet dat dan op?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Beeldverhaal: restanten van de Koude Oorlog

Tijdens de Koude Oorlog (die na de Tweede Wereldoorlog begon en eindigde met de val van de Berlijnse Muur in 1989) bevonden de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen zich stevig achter het IJzeren Gordijn. Die tijd is voorbij. Wat rest zijn ontmantelde militaire installaties.