ELF Voetbal nieuwsbrief van 28-08-2023
Hoe hoog staan de Eredivisie-verkopen in het lijstje van duurste transfers?

Arsenal en Chelsea gaven deze zomer (tot nu toe) het meeste geld uit voor een speler. Arsenal haalde Declan Rice voor 116,6 miljoen euro op bij West Ham United, Chelsea legde 116 miljoen euro neer bij Brighton & Hove Albion voor Moises Caicedo. Sommige spelers uit de Eredivisie vertrokken ook voor veel geld naar het buitenland. Maar hoe hoog waren die transfersommen eigenlijk ten opzichte van de grote bedragen van deze zomer? 


lees verder
Op deze zender kijk je naar PSV - Rangers in de Champions League

PSV wacht woensdag de allesbeslissende wedstrijd tegen Rangers. Na het uitschakelen van Sturm Graz moet nu Rangers eraan geloven, zodat PSV de groepsfase van de Champions League kan bereiken. In het Schotse Glasgow werd het 2-2, wat wordt het komende woensdag in Eindhoven? Check hier op welke zender je kijkt naar PSV - Rangers. 

lees verder
Transfervrije Joshua Sanches: "Laat geïnteresseerde clubs zich maar melden"

Hij speelde in de jeugd van Ajax, in die van AFC en sc Heerenveen. Bij Sparta Rotterdam stond hij twee jaar onder contract en de afgelopen drie seizoenen bekleedde Joshua Sanches een basisplaats bij TOP Oss. Nu is de 25-jarige middenvelder transfervrij. "Ik ben beschikbaar. Een mooie nieuwe club. Binnen- of buitenland, dat maakt niet uit. Laat clubs zich maar melden."

lees verder
Casillas, De Gea en Spaanse regering woedend: Zo reageert de voetbalwereld op speech omstreden Rubiales

Vrijdag is er de hele dag geschokt gereageerd op een opmerkelijke toespraak van Luis Rubiales. De Spaanse bondsvoorzitter, die vanwege een kus op de mond van een speelster op het WK hevig onder vuur ligt, stelde in een persconferentie dat hij slachtoffer is van een mediacampagne. Hij beschuldigt de media van vals feminisme en zal zijn taak niet naast zich leggen. Uit de zaal volgde vervolgens een applaus. Zowel in binnen- als buitenland wordt er op social media gereageerd op de bondsvoorzitter.

lees verder
ELF Voetbal nummer 9, 2023: met Frenkie, Quilindschy, Branco, Erik Falkenburg en Bruno Varela

De nieuwe leider van FC Barcelona. Die status heeft Frenkie de Jong dit seizoen afgedwongen bij de landskampioen van Spanje. Te lezen in de nieuwe editie van ELF Voetbal. In nummer 9 zijn ook interviews te lezen met Quilindschy Hartman, Bruno Varela, Erik Falkenburg, Marco Boogers en Raymond Atteveld.

lees verder
Hoe de soap van Romelu Lukaku nu dan toch een einde lijkt te krijgen

Romelu Lukaku hield de gemoederen deze zomer flink bezig. De ene na de andere club wilde niks meer te maken hebben met de Belgische topschutter. Toch blijkt Romelu Lukaku niet overal persona non grata. Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline komt er een einde aan de Big Rom-soap. Een hereniging met José Mourinho bij AS Roma is in de maak.

lees verder
Interview Erik Falkenburg, mederecordhouder: "Ik was graag langer doorgegaan"

Hij is mederecordhouder. Erik Falkenburg speelde voor zeven Eredivisie-clubs. Voor alle zeven scoorde hij. Zijn profvoetballoopbaan sloot hij een trede lager af bij Roda JC. De nu 35-jarige Amsterdammer kijkt met 'een onwijs goed gevoel' terug. "Al heb ik ook minder prettige momenten meegemaakt en was ik graag langer doorgegaan." Dit seizoen maakt hij zijn comeback in de Vierde Divisie. "Ik kon het voetbal toch niet missen."

lees verder
Gabri Veiga naar Al Ahli: Niet alleen veteranen gaan naar de zandbak

Het afgelopen seizoen stond bij Celta Vigo in het teken van de grote doorbraak van Gabri Veiga. De jonge Spanjaard, afkomstig uit de eigen jeugd, werd een sterkhouder op het middenveld en bereikte twee maanden geleden met Spanje Onder 21 de finale van het EK in een toernooi waarop hij elke wedstrijd namens Spanje in actie kwam. De 21-jarige Veiga heeft de voetbalwereld aan zijn voeten, maar speelt nu de hoofdrol in misschien wel de meest opmerkelijke transfer naar Saudi-Arabië tot dusver. Het toptalent ruilt Spanje namelijk in voor Al Ahli.

lees verder
PANNA! Magazine 78: alles over de Eredivisie, Vrouwen Eredivisie, de hete transferzomer en meer!

Kom alles te weten over de Eredivisie 2023/24 en de Vrouwen Eredivisie 2023/24! Maak kennis met de topaankopen, sterspelers en talenten van elke club. Alles wat je moet en wil weten over de clubs in de Eredivisie! Van het aantal plaatsen in Het Kasteel tot de volledige prijzenkast van Feyenoord! Verder behandelen we de heetste transfers van deze zomer, brengen we de grootste voetbalstadions ter wereld in kaart en onthullen we de muzikale talenten van een aantal topvoetballers! Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en sluiten we af met een nieuwe Sicky-strip!

lees verder
Op een rijtje: Lionel Messi heeft de meeste prijzen van alle voetballers ooit

Lionel Messi pakte de Leagues Cup met Inter Miami, wat zijn 44e prijs in zijn carrière betekende. Daarmee heeft hij het record van Dani Alves overgenomen, die in totaal 43 prijzen pakte in zijn loopbaan. We zetten alle prijzen van Messi op een rijtje. Heeft de Argentijnse superster alles gewonnen wat er te winnen valt?

lees verder
De Nationale Voetbalgids 2023/24 voor 9,99 euro! Zes competities, 104 clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal, editie 2023/24. Tweehonderd pagina's, 104 clubs, de zes hoogste divisies van ons land, teamfoto's en ontzettend veel informatie. Oftewel alles wat een voetballiefhebber moet weten nu het nieuwe seizoen weer van start gaat. Daarnaast alle programma's van zowel binnen- en buitenland, overzichten van de Eredivisietopscorers, alle landskampioenen, de volledige arbitrage en nog veel meer.

lees verder