Kan je klant door je website navigeren zonder een muis te gebruiken?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
TV
 
 

Beste **vornaam**,

Weten je UX designers hoe je ervoor zorgt dat je klant door je website kan navigeren zonder een muis te gebruiken? Kunnen klanten met een visuele beperking moeiteloos hun weg vinden in je app? En in welke mate hou je rekening met je wat oudere klant, die niet zo tech savvy is als Gen Y en Z?

Want in juni 2025 treedt de European Accessibility Act (EAA) in werking. En dan dient je merk digitaal toegankelijk te zijn voor iedereen. Dus ook voor ouderen en mensen met een beperking. Ben je er klaar voor?

Kies voor een inclusieve strategie en zet de video van Stichting Accessibility uit de Engage Collection bovenaan je watchlist.

 
 
 
Inclusiviteit is meer dan een morele plicht

Stichting Accessibility

Inclusiviteit is meer dan een morele plicht

Een op de acht mensen heeft een beperking. Hoe bezorg je ook deze groep klanten een eersteklas customer experience? In 2040 is een kwart van de mensen in Nederland ouder dan 65 jaar. Een groeiende en kapitaalkrachtige doelgroep. Wat betekent meer engagement bij deze groep klanten voor je resultaat?

Hoor het van Anouk Butterlin >
 
 

Deze e-mail is verstuurd met Copernica e-mailmarketingsoftware met ondersteuning van Ematters marketing & data engineers.
Wil jij ook meer halen uit emailmarketing? Probeer Copernica dan nu gratis.