Het was bijna een democratie
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Waarom ligt er een klein stukje Rusland tussen Litouwen en Polen?

Wie goed op de kaart kijkt ziet een klein stukje Rusland tussen Litouwen en Polen liggen: Kaliningrad. Wat doet zo'n op zichzelf staand stukje Rusland daar? Je kunt misschien wel raden dat er een hoop gebeurd is op dit kleine stukje aarde. 

 
 
Quest
 

Raar maar waar: je kunt zelf goud maken

Bergen munten, hopen sieraden en forten vol staven. Goud is hét symbool van rijkdom. Is goudklompjes opsporen met een metaaldetector niet je favoriete hobby? Goed nieuws: je kunt het zeldzame metaal ook zelf maken.

 
 
 
Komt jouw to-do-lijst nooit af?  

Komt jouw to-do-lijst nooit af?

Vind je het moeilijk om je werk los te laten? En wil je meer uit je (werk)dag halen? Dan is de cursus Omgaan met druk van Quest echt iets voor jou! Quest dook voor deze cursus in het wetenschappelijk onderzoek naar timemanagement, sprak er met experts over en creëerde pakkende zelftests. We lazen ook de belangrijkste boeken over timemanagement en vatten ze samen, zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

 
Quest
 

Lopen hulphonden kans om een burn-out op te lopen?

Veteranen die na hun missies last hebben van een posttraumatische stressstoornis worden soms bijgestaan door een hulphond. Maar wat doet dat met de hond, vroeg gezondheidszorgpsycholoog Nienke Endenburg zich af. ‘De dieren werken 24 uur per dag, ook ’s nachts.’

 
 
Quest
 

Hoe werd Rusland communistisch?

Lenin, bolsjewieken, Februarirevolutie, tsaren... je hebt al deze termen vast eens gehoord. Maar hoe zat het nou precies? Hoe kon Rusland na de Eerste Wereldoorlog een communistisch land worden? We leggen het uit. 

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Schoonbroer of zwager: wat is het verschil?

Is je zus met een leuke vrouw getrouwd? Dan heb je er een schoonzus bij. Maar als je zus met een man trouwt, dan noem je hem een zwager. Of toch een schoonbroer?