Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 30 juli 2020   Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

REGINA VAN BERKEL (INTRODANS): CORONAPROOF IN DE EUSEBIUSKERK

De afgelopen maanden heeft Introdans niet stil gezeten. Vanuit huis repeteerden de dansers via videobellen, een nieuw stuk, op maat gemaakt door choreograaf Regina van Berkel. In september gaat de voorstelling in première in de Eusebiuskerk in Arnhem, een inspirerende maar vooral ook praktische locatie, één die de dansers én het publiek veel ruimte geeft.

Meer lezen? Neem vóór vrijdag 14 augustus 16:00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis.

Abonnees ontvangen dit nummer omstreeks 28 augustus.

Bekijk hier onze aanbiedingen!

En volg ons ook op instagram!


Top-3 dansnieuws

Artistiek directeur van Ailey II ontslagen vanwege seksueel wangedrag

In juni werd er een onderzoek naar het gedrag van Troy Powell, artistiek directeur van Ailey II, gestart omdat hij werd beschuldigd vanwege seksueel wangedrag. 

Een quarantaine versie van Swan Lake vanuit een badkuip!

Onder leiding van choreograaf Corey Baker werd Swan Lake Bath Ballet geboren. Zevenentwintig internationale top balletdansers dansten een moderne versie van Swan Lake vanuit hun badkuip. 

Balletdanseres, actrice en zangeres Zizi Jeanmaire overleden

Op 96-jarige leeftijd heeft balletdanseres, actrice en zangeres Renée Marcelle Jeanmaire, ofwel Zizi Jeanmaire, ons helaas moeten verlaten. Haar dochter laat weten dat ze thuis vredig is ingeslapen.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Hoe kies ik de juiste dansschoen uit?

Iedere dansstijl heeft zo zijn eigen schoeisel. Zo dans je bij ballet op balletschoenen en spitzen, bij modern op sokken of blote voeten en bij hiphop op sneakers. Maar hoe weet je of je de juiste dansschoen hebt uitgekozen? Hier een aantal tips waar je op moet letten!


Ingezonden mededeling

Summer Dance Forever 

Together, forever! Omdat het niet voor iedereen mogelijk is om dit jaar naar Amsterdam te komen, brengt Summer Dance Forever het feestje naar jou WERELDWIJD! Het grootste internationale hiphop dansfestival heeft een virtueel programma van 18 tot en met 26 augustus met danscompetities (locking, popping, hiphop, house dance, waacking), clubnachten, theatershows, een theatercompetitie (nieuw!), films, seminars en nog veel meer.


10 dansaccounts op Instagram die je niet mag missen!

Het internet staat vol met leuke dansvideo’s en getalenteerde dansers. Ook Instagram stroomt over van de dansaccounts. Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet. 


Zo hoort een goed kostuum te zijn volgens Biljana Grgur

De hulp achter de schermen bij een dansvoorstelling is enorm. Geluid, licht en decor zijn van groot belang. Kostuumdesigner Biljana Grgur vertelt dit keer over haar rol bij een voorstelling. 


Maandenlang non-stop dansen tijdens de Dansplaag van 1518

Dansen totdat je uitgeput bent, dat heb je vast een keer gedaan. Maar heb je wel eens gehoord dat er in de middeleeuwen dansplagen waren waaraan mensen bijna zijn overleden? De meest bekende dansplaag: Straatsburg in 1518. 


Baanbrekende componist Igor Stravinsky, waar kennen we hem ook alweer van?

Je hebt vast een keer tijdens een dansvoorstelling gedacht: ‘Hier vind ik niks aan.’ We weten allemaal dat het niet gebruikelijk is om dit hardop uit te spreken tijdens een voorstelling en hier met je buurman over te gaan praten. Je zult het niet geloven, maar dit gebeurde wel tijdens de voorstelling The Rite of Spring onder leiding van componist Igor Stravinsky. 

 


Geluidstechnicus Joris Jans: ‘Goed geluid is van onschatbare waarde’

Hoe belangrijk decor en licht bij een dansvoorstelling is, hebben we al eerder uitgelicht. Joris Jans, (geluid)technicus van Introdans, weet als geen ander wat geluid doet met een voorstelling. 

 


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 


Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.