Win een manuscriptbeoordeling van onze beoordelaar Anna Strijbos!

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 25 juni 2024Ga naar de TwitterpaginaGa naar de Facebookpagina

Hoe kijk je jouw eigen verhaal na?

Wanneer je na lange tijd de laatste letter op papier zet, begint de volgende fase van het voltooien van je boek. Namelijk het doen van redactiewerk. Voordat je een redacteur inschakelt, zijn er genoeg methodes om eerst zelf je teksten na te kijken. Hier volgen vijf tips om zelf kritisch redactie uit te voeren op je eigen schrijfwerk.

Lees verder


Workshop conflict en personage afstemmen op elkaar

Hoe zorg je ervoor dat je personage en conflict bij elkaar passen én geloofwaardig zijn? Kathy Mathys ziet regelmatig dat haar schrijfstudenten over de gebeurtenissen willen vertellen die niet passen bij het personage. Gelukkig kan je dit oplossen door te werken aan het personage. Probeer het zelf ook voor jouw verhaal met de oefeningen in het komende nummer.

Nog geen abonnee en wil je dit themanummer personages en conflict ook ontvangen? 

Kies een abonnement 


Win een manuscriptbeoordeling van onze beoordelaar Anna Strijbos!

Heb je een manuscript liggen dat je graag wil laten beoordelen? Dat kan! Samen met auteur en redacteur Anna Strijbos organiseren we een pitchwedstrijd waarbij jij een manuscriptbeoordeling kan winnen!

Doe mee!


Ingezonden mededeling

Als schrijver moet je een verhaal hebben

Hoe goed je manuscript ook is, als je het onder de aandacht wil brengen van een uitgever, boekhandelaar of lezer, dan moet je dat kunnen overbrengen. Maar hoe doe je dat?

In het wonderschone Zuid-Limburg kun je van 28 oktober t/m 4 november deelnemen aan de Schrijfvakantie Plus: auteur Marlen Visser helpt je tijdens schrijfworkshops en intervisiesessies om je manuscript stevig neer te zetten en radio-dj/content-creator Garro Wiersema leert je alles over jezelf ‘laten horen’ tijdens (facultatieve) workshops podcast-intro en presenteren.

Klik voor meer info


De 6 populairste Netflix-shows gebaseerd op boeken

Netflix en andere streamingsdiensten weten tegenwoordig wel waar goede verhalen te vinden zijn. In de boekenwereld natuurlijk! Schrijvers, deze boeken bleken goed te werken op het witte doek.

Lees verder


Waarom gebruiken schrijvers (geen) pseudoniem?

Wanneer je als schrijver je verhalen met de wereld deelt, kun je dat uiteraard onder je eigen naam doen. Maar niet alle schrijvers doen dat en geven de voorkeur aan een schuilnaam, oftewel een pseudoniem. Een schrijver schrijft dan als het ware (gedeeltelijk) anoniem. Maar waarom gebruik je een pseudoniem of waarom juist niet? Schrijven Online vroeg een aantal schrijvers over het gebruik van hun (schuil)naam.

Lees verder


Ingezonden mededeling

Steek je schrijfvuur aan met 365 Dagen Schrijven

Ontvang iedere dag schrijfinspiratie van Geertje Couwenbergh rechtstreeks in je inbox. Ontsteek je creatieve vonk, ontdek nieuwe perspectieven en maak van schrijven een dagelijkse gewoonte. 
Geen druk of deadlines, 365 Dagen Schrijven is jouw persoonlijke schrijfavontuur. 
Lees de ervaringen van de vele schrijvers die je voor gingen!

Ben jij er klaar voor? 
Start jouw schrijfjaar voor slechts € 50,-


De observerende schrijver: Ik zie een klant

Observeren is een belangrijke vaardigheid van schrijvers. Maar met alleen iets opmerken ben je er nog niet. Je moet ook weet hebben van associaties die bij je waarnemingen opkomen en hoe je daar een mooie verhaalopzet mee kan maken of clichés kan voorkomen. Deze week in de serie: ‘De observerende schrijver’: Ik zie een klant.  

Lees verder


Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:

Schrijfcursussen Schrijfactiviteiten Schrijfwedstrijden Forum
Tips Schrijfoefeningen Abonnement nemen Nieuws

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2024. Alle rechten voorbehouden.