Quest nieuwsbrief
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Praten in je slaap: zo zit dat

Van nauwelijks verstaanbaar gemompel tot complete volzinnen: sommige mensen zijn zelfs in hun slaap nog niet stil. Hoe komt dat?

 
 
Quest
 

Vier bijzondere bruiloftstradities in het buitenland

In Schotland gooien ze smurrie over een aanstaand echtpaar en in Kirgizië ontvoeren ze de bruid. Buitenlandse trouwtradities zijn soms heel bijzonder.

 
 
Quest
 

Waarom het krijgen van rimpels onvermijdelijk is als je ouder wordt

Wie rimpelvrij de tachtig wil halen, heeft pech. Rimpels horen nu eenmaal bij oud worden. Je huid veroudert uit zichzelf, maar invloeden van buitenaf kunnen het tempo van rimpelvorming wel behoorlijk opvoeren.

 
 
Quest
 

Wat weet jij van het Eurovisie Songfestival?

Het Eurovisie Songfestival komt in 2020 naar Rotterdam. Sinds de eerste uitzending in 1956 is het muziekfestijn veel veranderd. Het beeld is niet langer zwart-wit, het aantal deelnemende landen is fors uitgebreid en de act is (bijna) belangrijker geworden dan het liedje. Denk jij dat je al die ontwikkelingen op de voet hebt gevolgd? Doe dan onze test.

 
 
Quest
 

Waarom zijn wij mensen onze staart verloren?

Ongeveer 18,5 miljoen jaar geleden verloren mensen hun staart. Maar waarom eigenlijk? En worden er nog weleens mensen met een staart geboren? 

 
 
Quest
 

Echte helden lezen

Ha held, wat lees jij? Kinderen die dagelijks 15 minuten lezen, zien een miljoen woorden per jaar. Daarmee vergroten ze hun woordenschat. Maak daarom snel gebruik van deze fantastische korting op de leukste kindertijdschriften, waaronder Quest Junior, National Geographic Junior en Wild van Freek. 

 
 
Quest
 

Zo ga je om met sociaal ongemak in de trein

Het is een van de grootste ergernissen van treinreizigers: mensen die hun tas laten staan op de stoel naast zich. Waarom haalt dat mens die tas niet weg, zodat jij kunt zitten!? Herkenbaar? Bekijk dan de video met tips voor sociale ongemakken in de trein.