En welke rol had de overheid hierin?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Zeven stokoude zonden: zijn ze nog van deze tijd?

Ooit waren de zeven klassieke zonden zeer immorele handelingen en gedachten. Maar nu? Wat vinden we nu van wellust, vraatzucht en ijdelheid? Zijn ze niet een beetje ouderwets? Mogen we nu gierig zijn, jaloers, wraakzuchtig en lui? Wat is in de 21ste eeuw nog zondig?

 
 
Quest
 

Gesponsord bericht

AR en VR zijn meer dan een spelletje

AR en VR alleen leuk voor games? Nee hoor, dikke kans dat we deze technologieën in de toekomst op veel meer plekken gaan zien. Ze zouden best eens de gezondheidszorg, de industrie en het onderwijs kunnen verrijken. Hoe?

 
 
Quest
 

Geef een abonnement en kies er ook één voor jezelf

Geven is nog leuker dan krijgen, zeggen ze. Maar waarom zou het niet allebei kunnen? Met deze 1 + 1 actie geef je een abonnement op een tijdschrift naar keuze cadeau en mag je er zelf ook één uitzoeken: samen voor maar € 24,99. Beide abonnementen stoppen automatisch. 

 
 
Quest
 

Wat was het takenpakket van de prehistorische vrouw?

De man jaagt, de vrouw zit thuis met de kinderen: dat is het klassieke beeld van het leven in de prehistorie. Maar moderne archeologen kijken daar heel anders tegenaan.

 
 
Quest
 

Is jaloezie een typisch menselijke eigenschap?

Hond Flip is dol op journalist Lotte Stegeman en haar geliefde. Iets té dol wellicht. Want als ze knuffelen, duwt Flip haar natte neus ertussen. Ze lijkt wel stikjaloers. Maar kan een hond dat wel zijn?

 
 
Quest
 

Waarom is ons geld in 2022 zoveel minder waard geworden?

De inflatie bereikte in 2022 een recordhoogte van 14,5 procent. Met dezelfde hoeveelheid geld kunnen we nu minder kopen. Wat is inflatie precies? En hoe kon het zo stijgen?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Hoeveel microplastics zitten er in je lichaam?

Als iemand je vraagt je pinpas op te eten, dan zou je dat vast weigeren. Ook als je daar een week de tijd voor krijgt. Maar verrassing: dat doe je al. Ons eten en drinken zit vol onzichtbaar kleine deeltjes plastic. Elke week krijg je net zoveel plastic binnen als er in een pinpas zit.