3x dieren die het weer voorspellen | Speuren naar de nachtzwaluw | De aarde is uitgeput
Foto van de week

Foto van de week

Het thema van Roots fotowedstrijd is deze maand 'strand & duinen'.
Roots
Natuurkennis
HOE KOMEN VOGELS AAN HUN KLEUR?

De kleurrijke veren van vogels zijn een lust voor het oog. De dieren pronken en versieren elkaar ermee en tonen er hun potentie mee aan. Hoe ontstaat die kleurenpracht eigenlijk? En waar komen die tinten en nuances vandaan?

Roots
Duurzaam
OVERCONSUMPTIE VAN DE AARDE

Ieder jaar valt de dag waarop de jaarlijkse productie van de aarde volledig is opgebruikt iets eerder. Dit jaar was dat moment op 29 juli. Dat betekent dat we vanaf nu leven op de pof. Hoe zit dat? 

Roots
Fiets mee
SPEUREN NAAR DE NACHTZWALUW

Zin een spannende avondfietstocht door de Schoorlse Duinen, samen met natuurgids Robert Viset van Staatsbosbeheer? Tijdens een aantal vrijdagavonden in augustus kun je mee speuren naar de nachtzwaluw. De kans dat je ze hoort en ziet is groot!

Roots
Fotografie
TIPS VOOR DE VAKANTIE

Fotografen staan in de vakantieperiode voor verschillende keuzes: is het een echte vakantie of een verkapte fotoreis? En mag de camera alleen mee voor de vakantiekiekjes? Natuurfotograaf Bert Faber geeft tips voor de doorgewinterde én de beginnende natuurfotograaf. 

Roots
Natuurweetje
3x dieren die het weer voorspellen

Je kunt natuurlijk via de verschillende weer-apps checken of er noodweer op komst is, maar er zijn ook dieren die laten merken dat er onweer in de lucht hangt. Het gedrag van deze drie beesten voorspelt of het gaat donderen en bliksemen. 

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer