4 tips incidentmanagement

Werk veiliger: 4 tips voor incidentmanagement

Binnen een organisatie kan er van alles misgaan. Dat kan een fysiek incident zijn, maar ook een datalek is een voorbeeld van een incident. Om dit te melden en op te volgen, gebruiken steeds meer organisaties een incidentmanagement systeem.

De volgende stap om veiliger te werken is door incidenten om te zetten in leermomenten. Op die manier kun je als organisatie continu verbeteren en zo de veiligheid maar ook kwaliteit verhogen. 

Ontdek hier de 4 tips om veiliger te werken dankzij incidentmanagement >

 

veilig werken de norm

Zo wordt veilig werken voor iedereen de norm

Veilig werken, iedereen weet wel dat het nodig is, maar toch doen we het niet altijd. Er zijn altijd redenen te bedenken om 'even' af te wijken van de regels, dat is heel menselijk.

Het kan lastig zijn om van veilig werken de norm te maken. Maar wanneer je snapt hoe het menselijke brein werkt, kun je dit gebruiken om gewenst gedrag tussen de oren te krijgen.

In twee artikelen leggen we uit op welke knoppen jij kunt drukken om veilig werken de norm te maken.

Lees in deel 1 hoe je van veilig werken de norm maakt >

In deel 2 gaan we dieper in op de psychologie van veilig werken >

veilig werken met externen

Veilig werken met en voor externen

Iedere organisatie krijgt er wel eens mee te maken: externen die werkzaamheden komen uitvoeren. Van de loodgieter of elektricien tot aan een auditeur, het is voor iedereen belangrijk dat zij hun werk veilig uit kunnen voeren.

Veel organisaties hebben daarom een proces voor werkvergunningen, maar hebben dit proces niet gedigitaliseerd. Daardoor is het vaak onnodig omslachtig en inefficiënt.

Het proces laat zich namelijk vrij eenvoudig digitaliseren omdat het uit een vaste workflow bestaat. En dat heeft flink wat voordelen.

Welke voordelen het digitaliseren van werkvergunningen heeft, lees je hier >

ICL workflow management

ICL digitaliseerde een complexe workflow met Zenya FLOW

ICL, een wereldwijde producent van meststoffen, kent een complex proces van New Product Requests (NPR). De wens om dit te digitaliseren bestond al langer, maar door een wijziging in de Europese Meststoffenwet werd dit in 2019 echt actueel.

Omdat het proces zo complex is, was het een uitdaging dit goed vast te leggen. Vooral omdat door omstandigheden de communicatie met Kirsten van Blijswijk, de consultant van Infoland die de workflow mee in zou richten, ineens allemaal digitaal moest.

Toch is het digitaliseren van het NPR-proces inmiddels gelukt en werkt ICL hier nu een aantal maanden mee. Naar alle tevredenheid mogen we concluderen. 

Lees hier hoe ICL de workflow gebruikt en hoe zij het proces nog steeds weten te optimaliseren met Zenya FLOW >

Meer (Zenya) nieuws

IDEEEN OP DE COMMUNITY | We hebben de ideeënpagina op de community vernieuwd! Je vindt hier eenvoudig alle ingediende ideeën met de status en onze visie. Meer informatie hierover vind je hier >

Tips of wensen voor de nieuwsbrief?

Laat het onze redactie weten door een mail te sturen naar marketing@infoland.nl

iProva is nu Zenya! Meer weten? Bezoek de Zenya website.

Je krijgt deze e-mail omdat je bent ingeschreven op de nieuwsberichten van Infoland. Geen e-mails meer ontvangen? Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit.
 
De run 6801, Veldhoven 5504DW