Fijne kerst namens Quest
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Zo beleefden soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog de kerst

Te midden van de loopgraven vierden soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog kerst met de vijand. Mensen die elkaar een dag eerder nog probeerden dood te schieten, zongen samen, aten samen en voetbalden samen.

 
 
Quest
 

Tien dingen die je wil weten over het kerstfeest

Vrijwel iedereen in Nederland viert Kerstmis. Omdat Jezus dan geboren zou zijn. Maar is dat wel zo? En nog 9 dingen die je niet wist over de kerst.

 
 
Quest
 

Op zoek naar een cadeau? Wat dacht je van onze scheurkalenders

Met een scheurkalender van Quest maak je iedereen blij. Of je nu een presentje zoekt voor een geschiedenisliefhebber, een nieuwsgierig kind of iemand die dól is op weetjes: onze scheurkalender valt altijd in de smaak. Of je geeft hem aan jezelf natuurlijk, dat mag ook.

 
 
Quest
 

Waar woont de echte kerstman? En nog vier vragen en antwoorden over de kerstman

De kerstman woont op de Noordpool, dat weet iedereen. Toch zijn er meerdere plaatsen ter wereld die claimen de woonplaats van de kerstman te zijn. Zo is er Rovaniemi in Finland, en het dorpje Santa Claus in de Amerikaanse staat Indiana. Waar woont hij echt? En waar komen alle brieven van de kinderen terecht?

 
 
Quest
 

Gesponsord bericht

Volgens Nobelprijswinnaar Ben Feringa hoeft wetenschap geen praktisch nut te hebben

Ben Feringa, hoogleraar organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen, bedacht een motortje van ongeveer een miljardste millimeter. Hij won er de Nobelprijs voor Scheikunde mee. Maar wat is het nut van zo’n ontdekking waar we nog niets mee kunnen?

 
 
Quest
 

Kom in de kerstsfeer met onze gezellige kerstquiz

Wat is het meest gestreamde kerstlied? Wie speelt de rol van Kevin McAllister in de populaire kerstfilm Home Alone? En hoeveel wijzen waren er eigenlijk aanwezig bij de geboorte van Jezus?

 
 
Quest
 

Kun je op zo'n manier eten dat je minder snel volraakt?

Met kerst staat er eten op tafel. Héél veel eten. Je krijgt gebak bij binnenkomst en bonbons bij de koffie. Daarna komen de hapjes op tafel, die worden opgevolgd door het kerstdiner waar dagen aan gewerkt is. En dan moet er óók nog een toetje gegeten worden. Maar hoe doe je dat zonder vol te raken?