Heb jij al over het kerstmenu nagedacht? ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
bekijk online
 
 
 
Beste dierenliefhebber,

Het is bijna Pakjesavond! Neemt Sinterklaas ook iets voor jouw huisdier(en) mee? Vást wel! Het is weer december en dan is het feest. Cadeautjes, veel te veel snoepen, lekker eten, lichtjes, we maken er samen een sfeervolle tijd van. Maar let wel op je dier(en), want het moet wel gezellig blijven.

Leg chocoladeletters op een plek waar je dier niet bij kan en hang de kerstkransjes hoog in de boom, want chocola is giftig voor huisdieren. Ook strooigoed bevat te veel zout, suiker en kruiden, honden zijn meester in het zo lief mogelijk bedelen, maar probeer die droopy ogen te weerstaan!

En hoe zit dat met jou? Heb je al nagedacht over het kerstdiner? We geven je in deze mail een aantal diervriendelijke tips voor dier en mens.
Feest voor je dier
Feest voor je dier
Dat wordt weer watertanden: tijdens de feestdagen verschijnen de meest appetijtelijke gerechten en hapjes op tafel. Heerlijk, maar let op: niet alleen chocola, maar ook druiven, rozijnen, macadamianoten, avocado, ui en prei zijn slecht en/of giftig voor je dieren. Maken deze ingrediënten deel uit van het kerstmaal? Laat schaaltjes eten niet onbeheerd achter op tafel. Ga je gourmetten of grillen tijdens de feestdagen? Zet je vogel(s) in een andere ruimte. De teflondampen die van de antiaanbaklaag komen kunnen resulteren in acute benauwdheid bij vogels.

Wil je met kerst toch graag een extraatje geven aan je huisdier? Bij de dierenspeciaalzaak vind je verantwoorde alternatieven, verdiep je hier van tevoren goed in.
Lees meer tips
Feest voor mens én dier
Feest voor mens én dier
Het is nog maar net december, misschien heb je nog geen tel over het kerstmenu nagedacht… Dan brengen wij je graag op ideeën! Ga jij voor een vegetarisch diner dit jaar? Dat juichen we natuurlijk alleen maar toe.

Steeds meer mensen vinden minder vlees eten normaal, maar wist je dat de consumptie van vis juist toeneemt? Dat terwijl de condities waarin vissen opgroeien, gevangen, getransporteerd en gedood worden zorgen voor extreem veel stress en leed. Speciaal daarom delen we een aantal feestelijke, visvrije kerstrecepten met jou.  
Bekijk de visvrije recepten
Stille nacht…
Stille nacht…
Even hing de vlag uit: ook dit jaar geldt er - weliswaar vanwege corona - een vuurwerkverbod. Daar is de Dierenbescherming natuurlijk blij mee, want zowel huisdieren als wilde dieren ervaren jaarlijks vreselijk veel stress. “Tegen het veelkoppige monster dat sist, blaast en knettert hebben veel dieren nog maar één verweer, ze raken in paniek”, schrijft onze collega Elly in haar nieuwste blog.

De omloop van illegaal vuurwerk baart ons echter zorgen. “Bij de diverse rellen die plaatsvonden, werd zwaar vuurwerk als wapen ingezet onder het mom van frustratie en kritiek. Het was misschien niet overal de opzet om mensen en dieren angst aan te jagen en schade toe te brengen, het is wel precies wat er gebeurde.”

De Dierenbescherming pleit zodoende voor een permanent vuurwerkverbod in Nederland, want op deze manier blijft zwaar vuurwerk een nare rol spelen in ons land.
Lees Elly’s blog
Afmelden
Gegevens wijzigen
Legal disclaimer
Contact opnemen