En bakten we ze zelf?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Waarom begint onze jaartelling op 1 januari?

Onze jaartelling is gebaseerd op de geboorte van Jezus Christus. Maar waarom begint de jaartelling dan op 1 januari, een week na zijn geboorte? 

 
 
Quest
 

Deze zes dingen wil je weten over nieuwjaar

Schreeuwen voor de televisie omdat je wéér geen miljonair bent geworden. Huilen omdat er dit jaar geen vuurwerk de lucht in mag worden geknald. De kleffe oliebol die er in de schaal lekkerder uitzag dan hij daadwerkelijk smaakt. Waar komen al deze tradities vandaan? 

 
 
 
De Quest Pubquiz voor thuis: heb jij 'm al?  

De Quest Pubquiz voor thuis: heb jij 'm al?

Eindeloos quizplezier met de Quest Pubquiz voor thuis. Hij is er in vier reguliere edities, en twee thema-edities (voetbal en geschiedenis). In ieder doosje vind je maar liefst 80 typische Quest-vragen om je vrienden en familieleden het vuur mee aan de schenen te leggen. Nodig ze (digitaal) uit voor een gezellige avond en ontdek wie het slimste is van allemaal.

 
Quest
 

Test: ga jij je aan je goede voornemens houden?

Goede voornemens: ze lijken elk jaar weer een goed idee, maar in de praktijk komt er vaak weinig van terecht. Hoe zit dat bij jou? Kun jij je aan je goede voornemen houden? Wij voorspellen je succes!

 
 
Quest
 

De geschiedenis van de oliebol: zo veroverde hij ons hart

'Er zal wel geen enkele huisvrouw zijn die niet tegen het einde van het jaar aan bladerdeeg, plumpudding of oliekoeken begint te denken’, schrijft De Gooi- en Eemlander in 1948. Oud en nieuw is niet compleet zonder oliebollen. Waar komt die gewoonte eigenlijk vandaan? En hoe lang halen we ze al bij de kraam?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Is een jonge banaan gezonder dan een heel rijpe banaan?

Hoe langer je een banaan laat liggen, hoe meer suiker deze bevat. Wordt een banaan daardoor steeds ongezonder? Ja, maar ook nee. Jong en oud hebben allebei hun voor- en nadelen.