Vier 5 mei thuis met Vrijheid in Beeld Bekijk hier de online versie
bevrijdingsdag
Beste meneer/mevrouw ,
Vandaag staan we in het hele land stil bij 75 jaar vrijheid. Fysiek zijn we niet samen, maar in gedachten wel. We hangen allemaal de vlag uit, denken allemaal na over wat vrijheid dit jaar betekent. Want al is het voor ons 75 jaar geleden, in andere delen van de wereld betekent geen vrijheid veel meer dan alleen niet op vakantie kunnen.

Voor kinderen is het idee van vrijheid soms wat abstract, maar ook ver hen komt het dit jaar veel dichterbij. Een goed moment om ze mee te nemen in de viering van deze bijzondere 5 mei. Om ouders hierbij te helpen ontwikkelde UNICEF verschillende digitale lessen over kinderrechten en vrijheid. Onze projectleider kinderrechten en educatie Myrna Lemmen vertelde bij Koffietijd waarom het onderwerp actueler is dan ooit.
vrijheid in beeld
Vrijheid in Beeld
In deze interactieve, digitale les leren kinderen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Ze leren over de Tweede Wereldoorlog, maar ook over huidige conflicten. Hoe is het om te vluchten? Welke rechten heb je als kind? Leeftijdsgenoten van over de hele wereld delen hun verhalen, en kinderen worden op een creatieve manier uitgedaagd om over hun eigen vrijheid na te denken.
Volg een digiles
 
unicef kinderrechten filmfestival
Wat zou jij doen als baas van de Verenigde Naties?
We vieren dit jaar niet alleen 75 jaar vrijheid, maar ook het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties. In de digitale les vragen we kinderen wat zij zouden doen als baas van de VN. Laat kinderen met een gedicht, tekening of verhaal hun ideeën uitbeelden. Ze kunnen ook hun idee insturen naar het UNICEF Kinderrechten Filmfestival- het winnende idee wordt onder begeleiding van een filmcoach verfilmd!
Doe mee
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
     
Legal Disclaimer   Contact opnemen
     
Gegevens wijzigen   Afmelden