img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Vloerwerkzaamheden bibliotheek Stad

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei vinden er werkzaamheden aan de vloer plaats. Dit kan helaas zorgen voor wat ongemak.
Waar mogelijk passen we onze dienstverlening aan. Wij hopen op je begrip en bij voorbaat onze excuses voor de overlast.
img
Lees verder
img

Fempreneur in the City #Almere

Ondernemen, inspireren en empowerment: dat zijn de kernwaarden van dit sprankelende kennis- en netwerkevent voor ondernemende vrouwen.
Enthousiaste, deskundige sprekers delen hun kennis en ervaringen met jou.
Stad: woensdag 23 mei van 19:15 tot 22:00 uur.
img
Lees verder
img

Pinksterdagen

De nieuwe bibliotheek is op
zondag 20 mei, 1e Pinksterdag
en op maandag 21 mei, 2e Pinksterdag gesloten.
img

Bureau Boeiend over Kunst onder Karel de Grote

Karel de Grote is een van de grootste heersers uit de geschiedenis. Zowel Fransen als Duitsers eren hem als hun historische vorst.
Karel erfde zijn titel in 768 en breidde zijn rijk over grote delen van Europa uit. Van de bouwactiviteiten en kunst tijdens zijn heerschappij kunnen we nog steeds genieten.
Stad: donderdag 24 mei 19:30 uur.
Lees verder
img

Hackerroom begeleiders gezocht!

Voor het runnen van onze Hackerroom is de nieuwe bibliotheek op zoek naar enthousiaste mensen. Wat moet je doen? Iedere groep of gast met veel enthousiasme ontvangen en naar de Hackerroom begeleiden, een introductiefilm opstarten, het spel starten, de voortgang monitoren en aan het einde het al dan niet bevrijden / feliciteren / fotograferen van de gasten. Daarnaast waarborg je de kwaliteit van de Hackerroom (simpel onderhoud) en ben je inzetbaar op de afdeling marketing en communicatie (social media content plaatsen). Een leuke manier om geld te verdienen en je cv te upgraden.
Lees verder
img

Film: Lucky

Harry Dean Stanton is Lucky: tegendraads, kettingrokend, stokoud en levendig. Dagelijks hijst hij zijn 90-jarige lijf in spijkerbroek en cowboylaarzen voor zijn ronde door het zonovergoten stadje midden in de woestijn van Arizona. In diner en café keuvelt en kibbelt Lucky met excentrieke dorpsgenoten en toevallige passanten. Ondertussen moet hij, na een doktersbezoek, vrede maken met het idee dat ook zijn leven eindig is.
Stad: vrijdag 18, zaterdag 19, dinsdag 22 en woensdag 23 mei.
Lees verder
img

Biblyo Top 3

Een nieuwe week, een nieuwe Top 3 van Biblyo. Wil jij meeschrijven op Biblyo? Dat kan! Stuur een mailtje naar communicatie@denieuwebibliotheek.nl .
1. Vijf tips voor studeren in de bibliotheek van Sven Kraaijenbrink
2. De 5 leukste boekenblogs om op de voet te volgen van Sabine van Stek
3. Lucky: ode aan een acteur van Levien van Oorschot
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden