En waarom is alcoholvrije wijn zo vies?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Waar of niet: moedervogels verstoten jongen die naar mens ruiken

Vogeltjes die uit het nest zijn gevallen, moet je nooit oppakken. Want, zo gaat het verhaal, dan worden ze verstoten door hun moeder. Wat klopt er van dit verhaal?

 
 
Quest
 

In de vijftiende eeuw trokken Nederlandse gelukszoekers naar Engeland

Migratie is ouder dan de weg naar Rome. Gedoe over migratie ook. In de vijftiende eeuw klaagden Engelse arbeiders over Nederlandse en Vlaamse immigranten. Het kwam zelfs tot moord.

 
 
 
Leesvoer: de nieuwe Quest Historie is te koop

Leesvoer: de nieuwe Quest Historie is te koop

De Bataven staan bekend als dappere krijgers uit ons eigen Nederland. Maar ze vochten niet voor de vaderlandse zaak. Ze trokken een Romeins uniform aan en streden overal in het Romeinse rijk voor Rome. ‘Ze waren kanonnenvoer.’

Verder in dit nummer:

Als ouder met je baby of peuter op pad gaan kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar het is ‘gelukkig’ iets van alle tijden. Wat is het gruwelijke verhaal achter de 81 skeletten in een massagraf in Vianen? En: waarom waren Nederlanders vroeger zo dol op poetsen?

 
Quest
 

Test: ben jij een beetje speels?

Met deze test, samengesteld door onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam, test je hoe speels jij bent. En je helpt de wetenschap! De resultaten van deze test worden namelijk gebruikt bij meer onderzoek naar speels werken (geen zorgen, jij blijft anoniem).

 
 
Quest
 

Bier en wijn zonder hoofdpijn: hoe maak je dat?

Als je een alcoholische drank wil maken zonder alcohol zijn er twee dingen die je kunt doen: je haalt de alcohol er achteraf uit of je zorgt dat het er nooit in komt. Hoe doe je dat?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Voedselmythe: spinazie mag je niet opnieuw opwarmen

Je hebt gisteren spinazietaart gemaakt. Heerlijk. Daar wil je een dag later eigenlijk nog wel een keer van eten. Maar had je niet gehoord dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is?