Gawalo
Online versie
Hoe maak je een ventilatiebalansberekening?

Voor een gezond binnenklimaat in woningen is het van belang dat het huis goed geventileerd wordt. In de bouwregelgeving staan minimumeisen voor de ventilatiecapaciteit in een woning. Maar hoe bereken je die?

Lees verder >
Eerste Westlandse aardgasvrije nieuwbouwwijk

In het Westland worden vijfduizend nieuwbouwwoningen voorzien van aardwarmte.

Lees verder >
Booster maakt gasnet geschikt voor meer groen gas

Netbeheerders nemen gezamenlijk maatregelen om het gasnet geschikt te maken voor de toename van groen gas.

Lees verder >
(advertorial)
Zakendoen
Benut je kansen optimaal
Zet in je agenda -> 30 oktober -> Zaken doen in de bouw. Twee praktische workshops over de connectie tussen effectief netwerken en het binnenhalen van opdrachten.
Nieuwe partner voor onderzoek naar fijnstofreductie

De Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) gaat meewerken aan het onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen van TVVL en Vereniging Contamination Control Nederland (VCCN).

Lees verder >
Digitaliseringsdeal overheid, bouw en Uneto-VNI

Uneto-VNI zet samen met de overheid en de bouw vaart achter digitalisering van de bouwketen. De sector stelt daarvoor een Nationaal Digitaliserings- en Informatiseringsprogramma op.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Welke factoren veroorzaken een negatief binnenklimaat?

Een huis moet gezellig, comfortabel en gezond zijn. Aan die eerste twee factoren wordt meestal wel de nodige tijd en aandacht besteed, maar de gezondheid wordt vaak vergeten. Een ongezond binnenklimaat is een veelvoorkomend probleem. 

Lees verder >
Blog
Een kwestie van ‘kwartiermaken’

Installatiebedrijven hebben heel veel kennis en kunde in huis. Deze kennis  kan, nee moet zelfs, voor het verduurzamen van bestaande woningen en kantoren worden ingezet. Maar tegelijkertijd zijn installateurs nog vaak zoekende naar hoe zij die samenwerking met andere partijen in de praktijk vorm moeten geven.

Lees verder >
Whitepaper
Ventilatieberekening bij balansventilatie

De vraag naar balansventilatie (systeem D) stijgt. Dat komt onder meer door de eisen voor “Bijna Energieneutrale Gebouwen” (BENG). Maar waarom is het zo belangrijk om goed te ventileren? En hoe bereken je de ventilatiestromen in een huis, zodat de installatie voldoet aan de wettelijke minimumeisen?

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright