Hoe maak je lezers verslaafd aan je verhaal? Als schrijver wil je natuurlijk graag dat je lezers je verhaal niet neer kunnen leggen. Dat ze tot diep in de nacht wakker blijven om erachter te komen wat er met jouw personages gebeurt. Hoe houd je je lezer geboeid om door te lezen? Wij zetten wat schrijftechnieken op een rijtje.
Trends in uitgeven in eigen beheer De papierprijzen zijn zó de pan uitgerezen dat de dienstverlenende bedrijven voor zelfpublicerende auteurs dit jaar allemaal hun tarieven moesten verhogen. Toch blijft het ze voor de wind gaan. Ook nu de coronapiek voorbij is, waagt nog steeds een groeiend aantal schrijvers de stap naar het in eigen beheer uitgeven van hun boek. Voor de consument werd het gewoner om boeken online te kopen. Erg gunstig voor auteurs die niet snel in de boekhandel liggen. Lees alles over de trends en ontwikkelingen op gebied van uitgeven in eigen beheer in het komende nummer van Schrijven Magazine. In het komende nummer: - Welk selfpublishingplatform past bij jou?
- 5 selfpubbers geven tips om je te helpen met jouw uitgeefavontuur
- Hoe kies je namen voor je personages?
- Experimenteer met taal, toon en perspectief
- Drie cruciale vragen voor flashbacks | Hoe schrijf je een geslaagde flashback?
Dit nummer niet missen? Meld je aan voor vrijdag 23 september 23.59 u., dan krijg ook jij dit nummer thuisgestuurd!
5 redenen om je boek zelf uit te geven Het wordt steeds makkelijker om zelf je boek uit te geven en er komen ook steeds meer opties voor. Tegenwoordig zijn er tal van selfpublish-platforms die het zelf uitgeven makkelijk en ook aantrekkelijker maken. Twijfel je nog? Selfpubber Lianne Reijntjes geeft je redenen om het wél te overwegen.
Ingezonden mededeling Autofictie schrijven: Zó doe je dat! Om je boodschap van jouw levensverhaal uit de verf te laten komen, moet je de waarheid soms loslaten. Maar mag dat wel? En hoe doe je dat? In dit GRATIS webinar leg ik je het uit. Meld je aan!
Vijf tips om zo objectief mogelijk je eigen verhaal te editen Wanneer je klaar bent met de eerste versie van je verhaal, kan je gaan editen. Het is best lastig om objectief naar je eigen verhaal te kijken en te zien wat er beter kan. Het schrijven van je verhaal doe je namelijk met je rechterhersenhelft, de creatieve kant. Terwijl je het herschrijven doet met je linkerhersenhelft, de analytische kant. In het boek Intuitive Editing: A Creative and Practical Guide to Revising Your Writing van Tiffany Yates Martin worden hierover handige tips gedeeld. Wij lichten er vijf voor jullie uit.
Ingezonden mededeling Bang voor die knipperende cursor ‘Heb jij dat ook? Heb ik eindelijk tijd, maar zodra ik achter mijn laptop zit, komt er niets.’ Ze klinkt behoorlijk wanhopig. Gelukkig kan ik haar vertellen dat ik dat zeker herken. Maar ook wat mij op die momenten helpt. Gelukkig heb ik als auteur veel ervaring met het oplossen van schrijfproblemen, het opruimen van blokkades én het vinden van inspiratie. Die heerlijke schrijfflow gun ik jou ook.
Annoteren in boeken: waarom is het leerzaam voor schrijvers? Notities zetten in de kantlijn, quotes markeren en kleurentabs plaatsen bij pagina’s. Er zijn veel lezers die boeken annoteren. Ook kan zo’n actieve manier van lezen jou helpen om een betere schrijver te worden. Hoe werkt dat?
Ingezonden mededeling
5 tips om samen een verhaal te schrijven Wat hebben Nicci French en Lars Kepler met elkaar gemeen? Het zijn allebei pseudoniemen van succesvolle schrijversduo’s. Veel schrijvers gaan alleen te werk, maar heb je ooit eens gedacht om samen een verhaal te schrijven? Hier een aantal tips.
3 manieren om je personage interessant te maken door ze gebreken te geven Een personage dat zachtaardig en succesvol is en nooit ruzie maakt, is te perfect. Een perfect personage brengt geen conflict met zich mee en geen conflict betekent geen verhaal. Karaktergebreken maken een persoon interessant, en het geeft je openingen voor conflicten in je plot. Hier zijn 3 niveaus waarop je gebreken kunt toevoegen aan je personage!
Hé dromer! Wil jij dit jaar je eigen boek publiceren, maar… ✅ Ben je je eindeloos aan het oriënteren, zonder een woord op papier te krijgen? ✅ Loop je vast bij het schrijven door een schrijversblok? ✅ Weet je niet hoe je je personages, dialogen of plot het beste kan uitwerken? ✅ En schuif je daardoor je droom om een boek te schrijven steeds verder voor je uit? ✅ Of heb je je boek (bijna) af maar weet je niet hoe je deze kan publiceren? Welke schrijfvraag je ook hebt, onze experts beantwoorden hem in Schrijven Magazine en helpen je bij elke stap op weg naar jouw eigen boek. Schrijven Magazine verschijnt 6x per jaar. Boordevol interviews, tips en schrijfopdrachten die je niet wilt missen.
|