Quest Mail - Elke week weer de leukste weetjes in je box.

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.
 

Vrijdag 19 oktober
Jij bent leuker dan je denkt
 

Hoe narcistisch ben jij? 

Bekommer jij je altijd om anderen? Of vind je jezelf altijd net een tikkie belangrijker?  
In het laatste geval: geen zorgen, dat maakt je niet gelijk een narcist. Narcisme is een persoonlijkheidsstoornis en verwijst naar een bepaald soort gedrag: een obsessie met je eigen persoonlijkheid, dominantie en een gebrek aan inlevingsvermogen. Maar daarnaast zijn narcisten ook vaak ambitieus en assertief, kunnen ze goed leidinggeven en durven ze impopulaire keuzes te maken wanneer het nodig is. Heb jij narcistische trekjes?


 

Hoor je echt een stem in je hoofd als je nadenkt?        

Psychologen zijn het daar niet allemaal over eens. Maar het lijkt erop dat jezelf horen nadenken vergelijkbaar is met auditieve hallucinatie ('stemmen horen'). Hoe zit dat?


 



Waaraan danken vissen hun typische visgeur?

We vinden het allemaal heel logisch dat vis ruikt naar, eh, vis. Maar hoe komen vissen eigenlijk aan die typische geur?  

    


 


Vrouwen hebben geen humor (grapje)

Mannen en vrouwen hebben nogal een verschillend gevoel voor humor. Ook maken mannen over het algemeen meer grappen dan vrouwen. Hoe komt dat? En verandert er nog iets aan?

 



Kom naar de Nacht van de Geschiedenis
Advertentie 

Op zaterdag 27 oktober organiseert het Rijksmuseum de Nacht van de Geschiedenis met bekende sprekers en grote talenten, debatten, lezingen en interviews. Het thema dit jaar: Opstand. 
 



Waarom worden je pupillen wijder van sommige drugs?

Dat de grootte van je pupillen voornamelijk te maken heeft met de lichtinval, weten we inmiddels wel. Maar er zijn ook andere oorzaken voor het veranderen van de grootte van je pupillen. Wanneer je drugs gebruikt hebt bijvoorbeeld. Waarom krijg je daar toch van die grote doppen van? 



Quest Junior + Winterboek!

Wil jij niks meer missen van Quest Junior? Een jaarabonnement op Quest Junior is nu nog leuker! Naast een fikse korting, krijg je nu namelijk ook een extra editie van ons cadeau: het Quest Junior Winterboek. Deze winterse editie zit bomvol puzzels, strips, moppen, doe-dingen en weetjes. Perfect als het even geen buitenspeelweer is.