Gawalo
Online versie
Hoe onderhoud je afleversets voor stadsverwarming?

Om warmte uit warmtenetten in woningen te krijgen voor verwarming en warm tapwater zijn afleversets nodig. Deze installaties hebben minder onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een cv-ketel of warmtepomp. Maar vrij van onderhoud zijn ze niet. 

Lees verder >
Stadsverwarming nieuwe inkomstenbron voor installateurs?

De markt van afleversets wordt in Nederland nu nog bepaald door de warmtebedrijven. Maar bij het aansluiten van bestaande gebouwen op het warmtenet is wellicht een nieuwe rol weggelegd voor installateurs. 

Lees verder >
NEN 1087 voor ventilatie van gebouwen herzien

NEN 1087, de nieuwe norm voor ventilatie van gebouwen is herzien en nu voor commentaar gepubliceerd. Belanghebbenden kunnen tot 15 mei 2019 commentaar of aanvullingen indienen.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Nieuw: HRU ECO 300 DUO Zone
De HRU ECO 300 DUO Zone zorgt ervoor dat er afzonderlijk in 2-zones (woon- en slaapzone) vraaggestuurd geventileerd kan worden. In de woon- en de hoofdslaapkamer wordt een RFT CO2-sensor geplaatst die draadloos communiceert met de zoneklep.
Hoe bereken je de isolatiewaarde en de energiebehoefte van een gebouw?

Om de energiebehoefte van een gebouw te berekenen, is meer nodig dan het berekenen van de isolatiewaarde van de gebouwschil.  Welke variabelen spelen hierbij allemaal een rol?

Lees verder >
Inregelen klimaatsystemen in nieuwe NTA

NEN en Techniek Nederland willen het inregelen van klimaatsystemen naar een hoger niveau tillen. Ze denken daarvoor onder andere aan de ontwikkeling van een NTA (Nederlands Technische Afspraak).

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Tips voor het onderhoud van uw rookgasmeter

De rookgasmeter is een veel gebruikt instrument voor de cv-monteur, en om zo’n rookgasmeter langere tijd te kunnen gebruiken is onderhoud noodzakelijk. Wat kun je zelf doen en wat kun je beter uitbesteden? In dit artikel alles over de rookgasmeter en het juiste onderhoud.

Lees verder >
(advertorial)
alt
RHeco: slim verwarmen met gas
Grote volumes energiezuinig verwarmen doe je nog steeds met gas. De Reznor RHeco luchtverwarmer biedt een rendement van 109%. Wie kan beter? Met de laagste NOx en CO2-uitstoot op de markt vandaag, is de RHeco de duurzame keuze die nu al voldoet aan de strengere 2021 ErP-normen.
Vakbase W
Thermische behaaglijkheid is startpunt van een ontwerp

De thermische behaaglijkheid is een startpunt voor het installatietechnische en het bouwkundige ontwerp. Ook de architect is dus verantwoordelijk voor de thermische behaaglijkheid. 

Lees verder >
Whitepaper
Marktgids 2019 Warmtepompen

De nieuwe Marktgids Warmtepompen 2019 is verschenen. In deze gids staan alle relevante partijen die actief zijn op de warmtepompenmarkt in de woningbouw en utiliteit. De gids bevat ook artikelen over trends qua markt, techniek en personeel in relatie tot warmtepompen.

Lees verder >
Gratis het Beste uit Gawalo 2018

De beste artikelen uit Gawalo 2018 zijn nu gebundeld in een gratis digitale uitgave.

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright