ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-02-2024
Hoe presteren de Eredivisie-spelers op de Azië Cup?

Qatar - Jordanië. Zo luidt de verrassende finale van de Azië Cup die zaterdag wordt gespeeld. Woensdag klopte het gastland het favoriete Iran met 3-2. Een dag eerder rekende Jordanië af met Zuid-Korea. Er waren in totaal zes Eredivisie-spelers vertegenwoordigd op het toernooi. Hoe deden zij het?


lees verder
WIN: Twee kaarten voor de bioscoopfilm 'Game On'!

Zin in een uitje naar de bioscoop met je zoon of dochter? In dat geval ben je op de goede plek. ELF Voetbal mag namelijk twee kaarten voor de splinternieuwe bioscoopfilm 'Game On' weggeven. Beantwoord de prijsvraag onderaan dit artikel en maak kans op de tickets! 

lees verder
Door flyeractie ging Esmee Brugts voetballen bij SV Heinenoord: "Niemand kon haar bijhouden"

Een flyeractie op haar basisschool om een minipupillenteam te starten bij SV Heinenoord. Het gaf Esmee Brugts de aanzet om haar voetbaltalent bij een club te laten zien. Zestien jaar later is de vleugelaanvaller een belangrijke pion bij de OranjeLeeuwinnen en speelt ze voor Champions League-winnaar FC Barcelona. "Als kind was Esmee behoorlijk pittig."

lees verder
Alles wat je moet weten over de Nations League-loting

De UEFA Nations League 2024/25 gaat pas in september van start, maar aankomende donderdag 8 februari vindt al de loting plaats. Waar kun je de loting volgen en wie zijn de mogelijke tegenstanders van Nederland?

lees verder
Jackie Groenen begon als dreumes bij GSBW: "De uitbouw van hun huis was ingericht als pannakooi"

Bij de kabouters van GSBW slalomde Jackie Groenen al voorbij haar tegenstanders. In de F- en E-jeugd van de club uit Goirle passeerde ze oudere jongens net zo handig. In de daaropvolgende vier seizoenen bij VV Riel vervulde ze als aanvallende middenvelder eveneens een belangrijke rol. Bij haar voormalige amateurclubs zijn ze niet verbaasd over de ontwikkeling van de 29-jarige OranjeLeeuwin, sinds dit seizoen onder contract bij Paris Saint-Germain. Jongste telg bovendien uit een voetbalgekke familie. "Vader Jack vond een bingo of dropping geen goede voorbereiding op de wedstrijd van zaterdagochtend."

lees verder
Alaaf! Dit zijn de beste Carnavals-shirts van 2024

Het is februari en dat betekent naast de achtste finales van de Champions League en Valentijnsdag maar één ding: Carnaval! Ieder jaar brengen clubs uit de regio waar feest gevierd wordt traditioneel een Carnavalstenue uit. Ook dit jaar zijn er weer kleurrijke exemplaren te bewonderen.

lees verder
PANNA! 83 met een superinterview met Brian Brobbey, Jackie Groenen, talentenfabrieken en acht superposters!

Een superinterview met Brian Brobbey, Jackie Groenen uitgebreid aan het woord en Malik Tillman ontleed! Het is allemaal te vinden in de nieuwe editie van PANNA! In nummer 83 ook een bijzondere In Kaart waarop je ziet waar de beste jeugdopleidingen van de wereld staan, we gaan in de PANNA! Awards op zoek naar de beste voetbalinfluencer en spraken met AZ-talent Myron van Brederode. En natuurlijk acht superposters!

lees verder
Ron Jans: “We proberen de play-offs voor Europees voetbal te halen”

FC Utrecht heeft de weg naar boven gevonden. De Domstedelingen stonden aan het begin van het seizoen onderaan de ranglijst, maar ondertussen zijn ze al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie: vier overwinning en acht remises. Wat is het doel van FC Utrecht voor de rest van het seizoen en kloppen er spelers van Jong FC Utrecht op de deur? ELFVoetbal ging in gesprek met Ron Jans.

lees verder
Quilindschy Hartman viel bij VVGZ direct op: "Ze gunden ook de bloemetjesplukkers zo nu en dan de bal"

Bij amateurclub VVGZ waren trainers al snel overtuigd dat Quilindschy Hartman een bijzondere voetballer zou worden. Na een kwartier tijdens diens eerste training bij de Zwijndrechtse club keken ze elkaar aan en beseften ze: dit jongetje is beter dan ieder ander spelertje dat ze bij de club hadden gezien. "Links, rechts, zijn borst, zijn hoofd; hij had het allemaal zo onder de knie."

lees verder
WK 2026 Speelschema is bekend, zestien stadions in Mexico, Canada en de Verenigde Staten

De eerste bal wordt getrapt in het immense Aztekenstadion in Mexico City. De laatste bal zal rollen in het MetLife Stadium in New York. Van donderdag 11 juni 2026 tot en met zondag 19 juli 2026 zal tussentijds een recordaantal van 104 wedstrijden afgewerkt worden tijdens het WK Voetbal dat voor het eerst in drie verschillende landen plaatsvindt.

lees verder
Denzel Dumfries bij VV Smitshoek nooit grootste talent: "Hij viel voorover, twee voortanden eruit"

Nu schittert hij wekelijks in het shirt van Internazionale. In het Nederlands elftal is hij tevens een van de meest betrouwbare krachten: Denzel Dumfries. Op vijfjarige leeftijd trapte de rechtsback voor het eerst officieel tegen een bal op de velden van VV Smitshoek. Als een talent stond hij niet bekend. "We dachten altijd dat het eerste elftal hier zijn plafond zou zijn."

lees verder