Japanners hebben daar een woord voor
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

10 dingen die je nog niet wist over Oekraïne

Geen enkel land produceert zoveel zonnebloemzaden als Oekraïne. Ongeveer een kwart van alle zonnebloemzaden ter wereld, ruim twaalf miljoen ton, komt uit het land.

 
 
Quest
 

Hoe fris is jouw bed? Doe (anoniem) de test!

Voor een artikel in Quest willen we graag meer weten over jullie bedgewoonten. Hoe vaak maak jij je bed op en trek je een schone pyjama aan? Ruzie jij met je partner om de dekens, je opmaakwensen of scheten laten in bed?

 
 
Quest
 

Laat je vraag achter voor onze komende vragenspecial

Antwoorden op lezersvragen lees je in elk nummer van Quest, maar één keer per jaar pakken we helemaal uit: met onze speciale Vraag- & Antwoordeditie. Dit tijdschrift verschijnt in juni. En we zijn nu al op zoek naar jullie vragen. Loop je rond met een lastige of originele vraag, waar de redactie echt eens de tanden in moet zetten (misschien wel in een lang artikel)? Laat het weten, we gaan er graag voor je mee aan de slag!

 
 
Quest
 

Als je 478.879 plastic tasjes koopt, ben je door je jaarlijkse kooldioxidebudget heen

Eten, wonen, reizen, shoppen: wat zorgt voor de meeste uitstoot van broeikasgassen? Quest rekende uit wat je kunt ‘kopen’ als je de gemiddelde jaarlijkse uitstoot van één Nederlander volledig aan één activiteit zou uitgeven. Ga jij duizenden tasjes kopen of heel lang douchen?

 
 
Quest
 

Hoe ruikt jouw oma? Japanners hebben daar een speciaal woord voor

Natuurlijk, je kunt gewoon zeggen dat het erg lekker ruikt als er een taart in de oven staat. Maar een geur omschrijven kan ook anders, bijvoorbeeld met zogeheten geurwoorden. Zo hebben Japanners een woord voor 'oudemensengeur'. 

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Wat gebeurt er als je je ogen openhoudt tijdens het niezen?

Het broodjeaapverhaal wil dat je ogen eruit schieten, maar daar is niets van waar.