Met het afblazen van de aandelenemissie van 3,5 miljard euro is Unibail-Rodamco-Westfield een riskante weg in geslagen. Schulden worden een steeds groter probleem.
Vastgoedmarkt
Online versie
Hoe schulden als molensteen om nek Unibail hangen
Met het afblazen van de aandelenemissie van 3,5 miljard euro is Unibail-Rodamco-Westfield een riskante weg in geslagen. Schulden worden een steeds groter probleem.
Lees verder >
Wat is de toekomst van de Bijenkorf?
De Bijenkorf staat in de verkoop, reden voor Vastgoedmarkt-redacteur Ariana Manduzai om in een persoonlijke zoektocht de Nederlandse warenhuizenmarkt te belichten. Ze sprak daarover met retailexperts.
Lees verder >
Hoe Vastned crisis doorstaat: acht vragen aan Reinier Walta
Vastned haalt relatief veel huur op, maar de schuldgraad komt verder boven de streefwaarde. Ceo Reinier Walta over kansen en keuzes in coronatijd.
Lees verder >
Toekomst van het kantoor: ‘Eerst zien, dan besluiten’
Voor vastgoeddirecteur Jaco van Noppen van Campus Delft is flexibiliteit tijdens deze coronacrisis het toverwoord. Er wordt pas een visie over de toekomst van het vastgoed genomen als duidelijk wordt hoe iedereen na de crisis terugkomt.
Lees verder >
Meer maatwerk vereist bij handhaving
Onlangs werd een advies geschreven over de evenredigheidstoets bij handhaving door de gemeente voor de Raad van State. Denk daarbij aan de verhuurder die illegaal kamers verhuurt en daarvoor een enorme boete krijgt. Het is een baanbrekend advies met mogelijk vergaande gevolgen voor de vastgoedpraktijk.
Lees verder >
Krappe huurwoningmarkt leidt tot prijsstijging
De gemiddelde transactieprijs per vierkante meter kale huur is gestegen in het tweede kwartaal van 2021. Deze prijs steeg gemiddeld met 5,2 procent voor woonhuizen en 6,3 procent voor appartementen. 
Lees verder >
Stedelingen kopen vaker huis in landelijk gebied
Huizenkopers in landelijke gemeenten zijn steeds vaker afkomstig uit de stad. Volgens nieuw onderzoek van het Kadaster zijn die stedelingen bereid om op het platteland relatief hoge prijzen neer te tellen voor een huis. 
Lees verder >
Verhoef verhuurt ruim 17.000 m2 op Schiphol-Rijk
Afgelopen maanden zijn twee gebouwen verhuurd op het zogenoemde Verhoef-terrein op business park Oude Meer/Schiphol-Rijk.
Lees verder >
Vertrouwen producenten verder gestegen
Het vertrouwen dat ondernemers in de industrie hebben is nog verder gestegen in juli.
Lees verder >
De’Longhi huurt in ComfortZone Breda
In het gebouw ComfortZone Breda aan het Minervum 7032 in Breda heeft De'Longhi Group circa 937 m2 kantoorruimte gehuurd.
Lees verder >
(advertorial)
Vastgoedmarkt Academy - Nyenrode Collegereeks Toekomstgericht leiderschap
Toekomstgericht leiderschap
Welke persoonlijke kwaliteiten, vaardigheden en inzichten hebben leiders nodig om de toekomstige uitdagingen in de vastgoedsector aan te gaan? In de Nyenrode collegereeks Toekomstgericht Leiderschap, staat de vastgoedorganisatie centraal. Topsprekers behandelen welke stappen je kunt zetten om jezelf, jouw mensen en jouw organisatie toekomstbestendig te maken. Start 9 september 2021.
VASTGOEDMARKTBANEN
Topjobs
Commercieel Medewerker - Bedrijfsmatig Vastgoed
Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling
Programma/projectmanager
Erasmus Universiteit Rotterdam
Teamleider Projecten
Erasmus Universiteit Rotterdam
Volg Vastgoedmarkt ook via:
LinkedIn Twitter Facebook YouTube
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright