NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Sennder opent Amsterdams kantoor, mikt op beursgang
 
Het Duitse online vrachtplatform Sennder opent in januari een nieuw kantoor in Amsterdam. De Nederlandse vestiging moet een belangrijke pijler worden onder het bedrijf, zegt Sennder-ceo David Nothacker in een interview met deze krant. Verder mikt het bedrijf voor de langere termijn op een beursgang.
 
 
 
(advertentie)
#  
Palletcentrale: totaaloplossing pallets
 
De Palletcentrale verzorgt een betrouwbare toe- en afvoer van pallets. Met 500.000 pallets op voorraad, 5 vestigingen, eigen productie en 30 vrachtwagens, bieden wij een totale palletoplossing.

Meer lezen over de Palletcentrale »
 
 
 
#
 
Gaat MSC Maersk voorbij, of toch Cosco?
 
Het lijkt niet langer de vraag of MSC Maersk zal inhalen als grootste containerlijn, maar wanneer. Het Deense Sea-Intelligence denkt dat dit moment niet meer ver weg is. Intussen groeit het Chinese Cosco als kool.
 
 
 
#
 
China wil rem op vrachttarieven, zegt CMA CGM-topman Saadé
 
De Chinese autoriteiten hebben er bij de Franse rederij CMA CGM op aangedrongen de tarieven in de containerlijnvaart niet veel verder meer te laten oplopen. Dat zegt ceo Rodolphe Saadé in de Financial Times.
 
 
 
#
 
Hoe Sennder na de Uber-deal Europa voor zich wil winnen
 
Hoewel ceo David Nothacker zijn bedrijf zelf nog altijd liever een start-up noemt, doet het personeelsbestand van zeshonderd medewerkers inmiddels anders vermoeden. Met de overname van de Europese tak van Uber Freight als jongste uitbreiding lijkt Sennder hard op weg om de markt van online Full Truck Load (FTL)-vrachtplatforms naar zijn hand te zetten. Via...
 
 
#
 
Jaar van de waarheid voor gecombineerd vervoer, sprint nodig
 
Volgens de Chinese astrologie staan we aan de vooravond van het Jaar van het Rund. Veel anderen zullen hopen op het Jaar van het Vaccin, maar het Europees Parlement heeft 2021 gedoopt tot Jaar van het Spoor. Dat de sector straks een jaar in het zonnetje wordt gezet, is ‘een cruciale mijlpaal’ om de modal...
 
 
 
#
 
IMO stemt in met energielabel voor scheepvaart
 
De International Maritime Organization (IMO) heeft het voorstel goedgekeurd om een energielabel voor de scheepvaart in te voeren. Dat systeem moet leiden tot een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.
 
 
 
#
 
Mijlpalen bij bouw Zeesluis IJmuiden neergezet
 
Met het plaatsen van de eerste sluisdeur is onlangs een grote mijlpaal bereikt in de bouw van een nieuwe zeesluis bij IJmuiden. Alma Prins van Port of Amsterdam verwacht dat een toekomstbestendige positie voor de haven en het Noorzeekanaalgebied met deze moderne entree gewaarborgd is. Wat verandert er?
 
 
#
 
‘Lng bunkeren? Niets bijzonders in Rotterdam’
 
Aanlopen van containerschepen van meer dan 20.000 teu zijn al lang geen nieuws meer. De binnenkomst van de ‘CMA CGM Jacques Saade’ van 23.000 teu was dat wel: het eerste schip in deze klasse dat op lng vaart. Cees Boon, veiligheidsadviseur van Havenbedrijf Rotterdam, vertelt over het belang van deze mijlpaal.
 
 
 
#
 
Kabinet haalt bakzeil en schrapt omstreden vrachttaks
 
Er komt geen vliegbelasting op vrachtvluchten in Nederland. Het kabinet heeft definitief een streep gezet door het omstreden wetsvoorstel nadat aanvullend onderzoek had aangetoond dat de vrachttaks de concurrentiepositie van Schiphol en Maastricht Aachen Airport (MAA) ernstig zou ondergraven.
 
 
 
#
 
Illegale cabotage komt in Duitsland nog altijd massaal voor
 
De Duitse inspectie is opnieuw op een groot aantal overtredingen van de cabotageregels gestuit. Bij bijna de helft van de cabotageritten worden de regels niet nageleefd.
 
 
 
#
 
HoogTij: duurzaam en bereikbaar
 
De havenlocatie HoogTij is niet zomaar een duurzaam, logistiek bedrijventerrein met een verbinding tussen land en water. Port of Amsterdam en Gemeente Zaanstad hebben de handen ineen geslagen om dit gebied te ontwikkelen tot het beste vestigingsklimaat voor de voedingsmiddelenindustrie. Duurzaamheid en bereikbaarheid zijn daarbij belangrijke pijlers.
 
 
 
#
 
Scheepswerven ontsnappen aan malaise door shortsea
 
Het gaat niet goed met de bouwers van zeeschepen in Nederland. Maar de werven in Noord-Nederland ontsnappen aan de malaise. In elk geval voorlopig. ‘Een lichtpuntje’, noemt directeur Roel de Graaf van brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology (NMT) de prestaties van de noordelijke werven.
 
 
 
#
 
Stef neemt de activiteiten van Nagel in Italië, België en Nederland over
 
Stef Groep neemt de Nagel-vestigingen in Nederland, België en Italië over. In die landen gaat Nagel gebruikmaken van het distributienetwerk van Stef Groep. In Nederland gaat het om de locatie in Raalte.
 
 
 
#
 
IRU vreest golf aan faillissementen in wegvervoer
 
Het internationale beroepsgoederenvervoer over de weg heeft door de coronacrisis een totaal verlies geleden van rond de 574 miljard euro. Dat heeft de mondiale branchevereniging IRU berekend.
 
 
 
(advertentie)
#  
Wij geven 10 miljoen aan onze sector
 

Wij zijn TVM. Opgericht als coöperatie. Wij steken de helpende hand toe in een tijd dat onze sector het moeilijk heeft door corona.


Kijk hier voor een gezonde toekomst van onze sector.
 
 
 
#
 
Justitie: corrupte havenarbeiders Vlissingen helpen drugsbendes
 
Een deel van het personeel van de haven in Vlissingen onderhoudt nauwe banden met drugscriminelen. Deze corrupte havenarbeiders spelen een belangrijke rol bij het importeren van cocaïne via schepen afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerika. Dat stelden justitie en politie dinsdagavond in tv-programma Opsporing Verzocht.
 
 
 
#
 
Amsterdam wil nauwere band met haven, maar blijft vaag over ruimte
 
Amsterdam wil de banden met het bedrijfsleven in de haven ‘nauwer aanhalen’. Dat zegt havenwethouder Victor Everhardt na de presentatie van gemeentelijke havennota 2020-2040 door het college.
 
 
 
(advertentie)
#  
Neem een proefabonnement op Nieuwsblad Transport
 
De redactie van Nieuwsblad Transport houdt u via nieuwsbrieven op de hoogte van het laatste nieuws uit de transportsector. Wilt u graag volledige toegang tot alle artikelen? Probeer dan het proefabonnement voor drie maanden.

Bekijk actie
 
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam