Intelligentie lijkt een link te hebben met het opvolgen van de coronamaatregelen.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Mis 'm niet! Zo spot je komeet Neowise het best

Tussen 11 juli en pakweg 13 augustus zal hij zichtbaar zijn: de komeet Neowise. Rond 18 juli is hij op zijn helderst. Zo vergroot je de kans om hem te zien.

 
 
Quest
 

Slangen beten in India meer dan een miljoen mensen dood

In Nederland krijgen we niet zo vaak te maken met een slangenbeet, maar Indiërs en Australiërs weten er alles van. In die landen krioelt het van de giftige slangen. Maar in India is de kans dat je een beet overleeft veel kleiner. Hoe kan dat?

 
 
Quest
 

Onderzoek: mannen geven te veel uit aan hobby’s en drank (vinden hun vrouwen)

Vrouwen vinden vaker dan mannen dat hun partner te veel uitgeeft aan hobby’s en drank. Mannen vinden juist veel vaker dat hun geliefde te veel besteedt aan schoenen en kleding. Dat schrijft Quest in de speciale editie Quest - De 123 slimste vragen.

 
 
Quest
 

Mensen die het missen om geknuffeld te worden, stellen zich niet aan

Tijdens de corona-crisis kampen steeds meer mensen met ‘huidhonger’, het gemis van aanraking. Dat gaat niet (per se) om de seks. Waarom is het belangrijk dat je wordt aangeraakt?

 
 
Quest
 

Als de hoeveelheid water op aarde hetzelfde blijft, hoe kan droogte dan ontstaan?

Het ene na het andere bericht over droogte vliegt je om de oren, terwijl we toch aardig wat regen uit de hemel zien vallen. En blijft de hoeveelheid water op aarde niet altijd hetzelfde? Hoe kan het dan ineens zo droog zijn in Nederland?

 
 
Quest
 

Houd jij je braaf aan de coronaregels? Grote kans dat je intelligent bent

Mensen die moeite hebben zich aan de coronamaatregelen te houden, hebben minder werkgeheugen. Dat blijkt uit een studie van psycholoog Weiwei Zhang van de University of California, Riverside (VS).

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Waarom duwen we mensen die niet willen drinken toch bier in hun handen?

Gezellig hoor, samen een biertje of een glas wijn drinken. Hoezo eigenlijk? En waarom word je vaak voor saaie sok uitgemaakt als je een keer niet drinkt?

 
 
Quest
 

Credits: Hein de Kort