ELF Voetbal nieuwsbrief van 16-02-2022
Hoe staan de opponenten van de Nederlandse clubs ervoor?

De Europese bekertoernooien komen uit winterslaap. Donderdagavond is het ook de beurt aan de Nederlandse clubs in de Europa Conference League: PSV en Vitesse mogen aan de bak. De Eindhovenaren krijgen donderdag bezoek van Maccabi Tel Aviv, terwijl geel-zwart op reis gaat naar de Oostenrijkse hoofdstad, waar het Rapid Wien in de ogen zal kijken. Hoe staan die twee opponenten ervoor?


lees verder
Samenvatting PSG - Real Madrid

De Champions League is weer begonnen! In het Parc des Princes stuitte Paris Saint-Germain op Real Madrid. Het venijn zat 'm in de staart. 

lees verder
Nieuwe ELF Voetbal met de man van honderd miljoen, Feyenoord-aanwinst Walemark en Anwar El Ghazi

De man van honderd miljoen van Ajax, de verrassende Zweedse topaanwinst van Feyenoord en een buitenspeler die switchte binnen de Premier League. Eentje met interlandervaring in Oranje. Het is een handjevol van de onderwerpen in de nieuwe ELF Voetbal. Nummer 2 van 2022 is uit! En kent ook interviews met Gyrano Kerk (Lokomotiv Moskou), Paulos Abraham (FC Groningen) en Rami Kaib (sc Heerenveen), reportages met Daan Rots (FC Twente) en Cas Odentahl (NEC) en een verhaal over Europese organisatieflaters. En nog veel meer!

lees verder
Benfica - Ajax: wat zegt de geschiedenis?

Vanavond staan de eerste wedstrijden van de achtste finales op het programma. Sporting Portugal neemt het in eigen huis op tegen Manchester City en Paris Saint-Germain moet zichzelf bewijzen tegen het grote Real Madrid. Ook Ajax is nog in de race voor de felbegeerde titel. Volgende week staat het affiche tegen Benfica op de planning. Benfica is geen onbekende tegenstander voor de club uit Amsterdam. De Godenzonen hebben al eerder aan de aftrap gestaan in Portugal. We duiken het archief in op zoek naar eerdere ontmoetingen met Portugese clubs. Zijn deze resultaten gunstig, of is Ajax kansloos? 

lees verder
Ajax-spits Sébastien Haller maakt superklim in ESM Gouden Schoen ranking

Van plek 52 naar nummer 21. Sébastien Haller krijgt deze week met recht het predikaat 'Superstijger' in het overzicht van de ESM Gouden Schoen ranking. De boomlange spits van Ajax was zondag goed voor een hattrick waardoor hij zijn seizoenstotaal van dertien naar zestien uitbreidde. Geen enkele andere speler maakte een grotere klim. Net als vorige week breidde koploper Robert Lewandowski zijn voorsprong verder uit.

lees verder
De aanstaande leegloop die bij Vitesse dreigt

Voor de winterstop kon Vitesse haar geluk niet op. Tottenham Hotspur werd verslagen in de Conference League en de Arnhemmers overleefden de winter in Europa. Nu, twee maanden later, ziet de wereld er een stuk minder rooskleurig uit.

lees verder
Interview Rami Kaib, sc Heerenveen-linksback: "Lucas is elke aanval, tackle of elk luchtduel bij me"

Ze waren de beste vrienden. Voetbalden in hetzelfde team, trokken veelvuldig op met elkaar en logeerden bij elkaar. Nadat Lucas een einde aan zijn leven maakte, vloeiden er tranen uit de ogen van Rami Kaib. Nog altijd draagt de 24-jarige linksback van sc Heerenveen zijn maatje elke wedstrijd bij zich. "Zijn vader is nu mijn tweede vader. Vooral nadat mijn eigen vader uit mijn leven is verdwenen."

lees verder
Deze Europese teams maken nog kans op een historisch kampioenschap

Welke ploegen liggen in Europa op koers om een historisch titel te veroveren. ELF Voetbal zette vier ploegen voor je op een rij die na een droogte van minstens dan dertig jaar na de laatste titel op koers liggen om een nieuw kampioenschap te veroveren.

lees verder
Interview Yuri Cornelisse: "Overal waar ik trainer ben, hebben ze plezier"

Ruim tien jaar nadat Yuri Cornelisse zijn profbestaan uitluidde, is de gewezen buitenspeler van onder meer RKC Waalwijk en FC Groningen nog net zo fit als toen. Zijn kenmerkende radslag zit er nog in, maar verder is alles anders in het leven van de Alkmaarder. "Je merkt dat het in de maatschappij enkel nog draait om presteren. Heel veel mensen vallen daardoor uit."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Arsenal FC - Leicester City12-03-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Chelsea FC - Newcastle United12-03-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Everton FC - Wolverhampton Wanderers12-03-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Manchester United - Tottenham Hotspur12-03-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
West Ham United - Aston Villa12-03-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
  
Bekijk alle voetbalreizen