Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 20 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Zeer zware omzetdaling MKB, accountants leveren 30 procent in
Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf wordt zeer hard geraakt door de Coronacrisis. Bijna twee derde van de MKB-ondernemers verwacht een omzetdaling in de maanden maart en april. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Panteia onder ruim 7.000 ondernemers naar de impact van de Coronacrisis in nagenoeg alle MKB-branches.
Lees verder »
Corona | Hoe vaak worden de verschillende noodsteunregelingen tot nu toe gebruikt?
Ondernemers in het MKB maken gretig gebruik van de verschillende noodsteunregelingen vanwege de coronacrisis: ongeveer 70% van de ondernemers (zzp’ers uitgesloten) doet dat al of verwacht dat nog te zullen gaan doen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar Impact coronavirus op de jaarverslaggeving

11 of 19 mei 2020 • PE 2 • 15.00-17.15 uur
De ins en outs die van impact zijn op de externe verslaggeving worden behandeld, mede gebruik makend van recente publicaties en praktijkvoorbeelden.
Meld u nu aan voor dit webinar >>

Lees verder »
Corona | ‘In een feestcafé of club is anderhalve meter afstand natuurlijk gewoon kansloos’
Bert Duizer richt zich met zijn Gorinchemse administratiekantoor op een bijzondere doelgroep: DJ’s, producers en andere kleine zelfstandigen in de muziek- en entertainmentwereld. Een groot deel van zijn klanten zit momenteel helemaal zonder werk. ‘De bekendere DJ’s hebben vaak nog wel inkomsten uit produceren, verkoop en royalty’s en missen alleen de omzet uit optredens.’ 
Lees verder »
Corona | Vragen van accountants over noodregeling (én de antwoorden)
Tijdens de Lunch & Learn sessies die Accountancy Vanmorgen gedurende de coronacrisis houdt komen veel praktische vragen over de crisismaatregelen voorbij. Ook volgende week kunnen deze vragen weer worden gesteld aan de deskundige docenten. In de sessies van vorige week werden onder meer deze vragen over de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
NIEUW Lunch & Learnsessies in verband met Corona van Accountancy Vanmorgen

21, 22, 23 en 24 april | 12:00 tot 13:00 uur | 1 PE-punt
In samenwerking met Fiscaal Vanmorgen organiseert Accountancy Vanmorgen een aantal Lunch & Learnsessies in verband met de Coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent en volg een interactieve online cursus over de Fiscale maatregelen, Impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit, Noodmaatregelen overbrugging werkgelegenheid (NOW) of Coronacrisis in de jaarrekening; een praktische aanpak. Slechts € 59,-.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 1 – Drie maanden uitstel voor geruisloze inbreng met terugwerkende kracht
De termijn om fiscaal met terugwerkende kracht een onderneming in een BV te kunnen omzetten/inbrengen of terug te keren van de BV naar een IB-onderneming,…
Lees verder »
Corona | Werkgevers: maak haast met invoering faillissementswet
Werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW dringen in een brief aan de fractievoorzitters in de Tweede Kamer aan op snelle invoering van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). De wet zorgt ervoor dat schulden sneller geherstructureerd kunnen worden. Dat is belangrijk om faillissementen en baanverlies in deze tijd te voorkomen, benadrukken de twee organisaties.
Lees verder »
Corona | Banken geven noodsteun aan ruim 100.000 ondernemers
Sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart hebben banken in aanvulling op het steunpakket van de overheid inmiddels 105.000 ondernemers en ruim 17.000 consumenten tijdelijk financieel meer lucht gegeven. Met het uitstel van aflossingen en het bieden van leningen of meer kredietruimte aan bedrijven is in totaal inmiddels 5,4 miljard euro gemoeid.
Lees verder »
Corona | Tozo-voorschot van 1,2 miljard naar gemeenten gestuurd
Vrijdag zijn beschikkingen aan gemeenten verzonden met een tweede voorschot voor gemeenten voor de uitvoering van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo), meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Lees verder »
Corona | TOGS: open voor nieuwe SBI-codes en aanvullende voorwaarden

De eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro (TOGS) is sinds 15 april 15:15 uur ook aan te vragen door ondernemers in diverse contactberoepen, zoals tattooshops.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Ontslag en NOW, hoe zit het nu? (2)

Er bestaat veel verwarring over de toekenning van de subsidie onder de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW) en onderwerpen als loondoorbetaling, flexwerkers en ontslagmogelijkheden. In onze eerste blog van de tweeluik gingen we in op de loondoorbetaling van zowel vaste als flexmedewerkers in verhouding tot de NOW-subsidie. In deze tweede blog gaan […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
PERSONALIA: nieuwe partner bij Maarschalk|Ligthart
Justitie legt textielfabrikant forse boete op voor niet naleven Wwft
1 op de 5 zelfstandigen schatte buffer in 2019 op hooguit 3 maanden
Corona | ‘Staatsgarantie van 100 procent nodig voor kleine kredieten’
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (2)
Fiscount
21 april 2020
De impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit
Accountancy Vanmorgen
22 april 2020
Webinar: When digital becomes human
Yuki
22 april 2020
VACATURES
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN