ELF Voetbal nieuwsbrief van 27-09-2021
Hoe verhoudt de seizoensstart van Ajax zich tot de beste Eredivisiestarts ooit?

Ajax is voorlopig niet af te stoppen in de Eredivisie. De Amsterdammers gaan aan kop en hebben een indrukwekkend doelsaldo opgebouwd. Heeft Erik ten Hag met zijn ploeg al records neergezet?


lees verder
Wellenreuther, Drommel en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 7

Speelronde nummer zeven in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

lees verder
Interview oud-Feyenoorder Salomon Kalou: "Ik vond Bert van Marwijk altijd een warm persoon"

Het is ruim achttien jaar geleden dat hij zich meldde bij Feyenoord: Salomon Kalou. De nu 36-jarige aanvaller kwam vanuit Ivoorkust als 'het broertje van' Bonaventure Kalou, maar maakte na een korte periode bij Excelsior zelf naam in De Kuip en verdiende een transfer naar Chelsea. "Dirk Kuyt en ik pasten goed bij elkaar omdat we allebei niet zelfzuchtig waren."

lees verder
Deze bekende namen komt Ajax tegen bij Besiktas

Dinsdagavond zullen Ajax en Besiktas de degens kruisen. Alhoewel de Turkse grootmacht de laatste weken een beetje kwakkelt, de laatste drie duels werden niet gewonnen, staan er een paar hele bekende namen onder contract. Bovendien komt Ajax een aantal oude bekenden tegen.

lees verder
Haïti, Comoren en Burundi: dit zijn de exotische internationals uit de Eredivisie

Sommige Eredivisiespelers reizen af naar de meest verre en bijzonder oorden om voor hun vaderland te kunnen spelen. Dit zijn de vijf meest bijzondere landen die Eredivisiespelers momenteel representeren.

lees verder
Samenvatting Ajax - FC Groningen (3-0)

Ajax heeft opnieuw een makkelijke overwinning weten te boeken in de Eredivisie. De mannen van Erik ten Hag hadden zeker in de eerste helft moeite met het vededigende spel van FC Groningen, maar pakten uiteindelijk een 3-0 zege. Bekijk de samenvatting van het duel hieronder. 

lees verder
Dit legendarische Ajax verloor voor het laatst van FC Groningen in eigen stadion

Gevoelsmatig is FC Groningen altijd een moeilijke tegenstander voor Ajax. De historie bewijst echter dat de Amsterdammers de trots van het noorden in eigen stadion eigenlijk altijd verslaan. De laatste keer dat FC Groningen Ajax versloeg was in 1994. Ajax was al landskampioen en had een geweldig elftal.

lees verder
Interview Jordens Peters: "Willem II komt dit seizoen niet in de problemen"

Op 22 oktober neemt hij officieel afscheid van het Nederlandse voetbalpubliek. Jordens Peters zal voor aanvang van het thuisduel van Willem II met Fortuna Sittard voor de laatste keer op het veld zijn te bewonderen. Over zijn toekomst denkt de nu 34-jarige Brabander na. "Het liefst ga ik een job uitoefenen waarbij ik het voetbal kan combineren met het bedrijfsleven."

lees verder
Interview Joëlle Smits: “Speciaal dat er als eerste PSV-speelster een transfersom voor me is betaald”

Joëlle Smits is dit seizoen te bewonderen in het groen van VfL Wolfsburg. Als eerste PSV-speelster ooit werd een transfersom voor haar op tafel gelegd. De 21-jarige Smits moest haar weg zien te vinden in een ander land, een nieuwe taal leren en wennen aan het Duitse voetbal. “Waar ik het moeilijkst aan kan wennen? De taal.”

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Arsenal FC - Aston Villa22-10-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Chelsea FC - Norwich City23-10-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Crystal Palace - Newcastle United23-10-2021
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
Everton FC - Watford FC23-10-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Bayern München - 1899 Hoffenheim23-10-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Bekijk alle voetbalreizen