ELF Voetbal nieuwsbrief van 26-08-2020
Hoe verliep de Champions League-voorbereiding voor AZ en Viktoria Plzen?

AZ speelt vanmiddag de cruciale voorronde Champions League-wedstrijd tegen Viktoria Plzen. Het is een zware clash die volgt na een matig verlopen voorbereiding. Voor de Tsjechische tegenstander was het in de aanloop naar woensdag echter ook geen goed nieuws-show. Een overzicht van de voorbereiding van beide ploegen met slechte resultaten, blessures en coronagevallen.


Lees verder
Dit zijn de beste spelers ooit die bij het jarige Fiorentina hebben gespeeld

Vandaag viert Fiorentina haar 92e verjaardag. Om de oprichting van de Italiaanse club te vieren, kijken wei n dit artikel naar de beste spelers die ooit voor Fiore hebben gespeeld. Van toppers die zich na Fiorentina ontwikkelden tot wereldster tot spelers die razend populair werden door hun goede prestaties in Florence.

Lees verder
ELF Voetbal met Arjen Robben, Luuk de Jong, Vaclav Cerny, Claudio Taffarel en meer

We gaan weer beginnen. De meeste clubs hebben alweer enkele oefenwedstrijden gespeeld, de transfermarkt is lekker op toeren en ook de Europese campagne 2020/21 nadert. De nieuwe ELF Voetbal, nummer 8 alweer, staat volledig in het teken van het komende seizoen. De comeback van Arjen Robben, de Europese doorbraak van Luuk de Jong, het bizarre levensverhaal van Bilal Ould-Chikh, reportages met Bart Vriends en Edward Linskens en nog veel meer!

Lees verder
Dit zijn de promovendi en degradanten van de Serie A

Terwijl de Eredivisie binnenkort met dezelfde achttien clubs aan het nieuwe seizoen gaat beginnen, geldt dat zeker niet voor de vier topcompetities van Europa. De Premier League, Bundesliga, La Liga en Serie A werden immers gewoon afgemaakt en dus is er een nieuw deelnemersveld voor seizoen 2020/21. Voor deel 4 reizen we af naar Italië.

Lees verder
Dit zijn de promovendi en degradanten van La Liga

Terwijl de Eredivisie binnenkort met dezelfde achttien clubs aan het nieuwe seizoen gaat beginnen, geldt dat zeker niet voor de vier topcompetities van Europa. De Premier League, Bundesliga, La Liga en Serie A werden immers gewoon afgemaakt en dus is er een nieuw deelnemersveld voor seizoen 2020/21. Voor deel 3 reizen we af naar Spanje.

Lees verder
Interview Luuk de Jong: "Ik heb de beenham in de auto meegenomen en thuis bewaard"

Luuk de Jong probeerde het bij Borussia Mönchengladbach. De Achterhoeker probeerde het bij Newcastle United. Maar met veel plezier denkt de 29-jarige spits daar niet aan terug. Na succesvolle seizoenen bij PSV verhuisde de spits voor de derde keer naar het buitenland. In Sevilla zit hij op zijn plek, zegt hij. "De stad is voetbalminded en de fans leven intens mee met de wedstrijden."

Lees verder
Interview Bilal Ould-Chikh: "Ik zette grote vraagtekens bij wie dit had gedaan"

Een halfjaar wilde hij niets meer met voetbal te maken hebben. Murw gebeukt door bizarre en haast onwerkelijke praktijken bij Benfica en perikelen bij FC Utrecht was de grens voor Bilal Ould-Chikh bereikt. Eindelijk mag hij zijn kant van het verhaal vertellen. Over beledigingen, bedreigingen en een brandende auto. "Ik wist niet wat ik meemaakte."

Lees verder