Moet je na afloop je tanden poetsen?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Kun je als veganist ook sondevoeding krijgen?

Als je zelf geen voedsel meer kunt doorslikken, dan biedt sondevoeding een oplossing. Die voedzame vloeistof wordt met een slangetje naar je maag gebracht. Maar wat zit daar eigenlijk in? En wat als je veganist bent? 

 
 
Quest
 

Daarom zie je naaktslakken alleen op straat als het regent

Het is je vast al opgevallen: een natte zomer zorgt voor ontelbaar veel naaktslakken. Wat weten we eigenlijk over deze glibberige glijders? Drie wetenswaardigheden. 

 
 
Quest
 

Onlinecursus: Omgaan met druk

Komt jouw to-do-lijst nooit af? Vind je het moeilijk om je werk los te laten? En wil je meer uit je (werk)dag halen? Dan is de cursus Omgaan met druk van Quest Academie echt iets voor jou.

 
 
Quest
 

Wespen stom? Nee hoor, ze zijn hartstikke nuttig

Ze steken allebei. Toch vinden de meeste mensen bijen leuk en wespen rotbeesten. Dat komt omdat we bijen voornamelijk associëren met honing en bloemen. En wespen vooral met hun steekeigenschap. Maar die wespenhaat is onterecht.

 
 
Quest
 

Moet je je tanden poetsen na het zoenen?

Bij tien seconden tongzoenen worden zo'n tachtig miljoen bacteriën overgedragen, bleek uit onderzoek van wetenschapsmuseum Micropia en TNO uit 2014. Betekent dat dat je beter kunt tandenpoetsen na het tongen? 

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Waarom helpt een lucifer aansteken tegen een poeplucht?

Oude truc: steek na intens wc-gebruik een lucifer aan (of twee, in noodgevallen...) en de boel ruikt onmiddellijk beter. Maar waarom werkt dat? Doen lucifers iets met de moleculen van poepluchten?