ELF Voetbal nieuwsbrief van 29-03-2021
Hoe voetbaldwerg Gibraltar de eerste overwinning ooit behaalde

Het nationale elftal van Gibraltar komt dinsdagavond in actie tegen Oranje. De ploeg, die pas enkele jaren lid is van de UEFA, behaalde drie jaar geleden ten koste van Letland de eerste thuisoverwinning ooit. Het is een van de spaarzame hoogtepunten in de nog prille voetbalhistorie van de dwergstaat.


Lees verder
Vijf lessen uit Nederland - Letland

De drie punten zijn binnen. Dat is de beste omschrijving van de wedstrijd tussen Nederland en Letland. Enerzijds was het een probleemloze avond voor de verdediging en doelman. Anderzijds was het een frustrerende avond voor de aanvallend ingestelde spelers: er werd maar twee keer gescoord, terwijl het kansen regende in Amsterdam. Welke vijf lessen kunnen we uit Nederland – Letland halen met de blik op het EK van komende zomer?

Lees verder
Interview Wessel Witbreuk, spits in Gibraltar: "Veld in voordeel van Oranje"

Alweer zeven maanden is Wessel Witbreuk actief in de competitie van Gibraltar. Het Britse overzeese gebied, dat dinsdag voor het eerst in de historie als tegenstander van het Nederlands elftal aantreedt. "Het veld in het Victoria Stadium is duidelijk in het voordeel van Oranje."

Lees verder
Even voorstellen: Feyenoord en AZ-target Sam Beukema

Dat Sam Beukema volgend seizoen niet meer in de Keuken Kampioen Divisie speelt, lijkt een gegeven. De centrale verdediger van Go Ahead Eagles staat in de belangstelling van clubs in binnen- en buitenland. Onder andere FC Groningen en FC Twente zouden achter de handtekening van de jonge verdediger aanzitten.

Lees verder
Aprilnummer ELF Voetbal vol dankbare verhalen: Koopmeiners, Kramer, Rashford, Veltman en meer

Voetballers niet maatschappelijk betrokken? Wie hieraan nog twijfelt bij de huidige generatie profvoetballers, ziet die scepsis bij het lezen van de nieuwe uitgave van ELF Voetbal geleidelijk maar gestaag verdampen. Teun Koopmeiners staat te trappelen om zijn podium in te zetten voor de samenleving. Michiel Kramer zet zich in zijn vrije tijd in voor de gehandicaptensport en Marcus Rashford kreeg de Britse regering op de knieën om arme kinderen te helpen.

Lees verder
Samenvatting Nederland - Letland (2-0)

Het Nederlands elftal heeft de eerste zege in WK-kwalificatie binnen. De ploeg van Frank de Boer ontving Letland in eigen stadium en boekte een 2-0 zege door doelpunten van Steven Berghuis en Luuk de Jong. Bekijk de samenvatting van Nederland - Letland hieronder.

Lees verder
Het imponerende seizoen van Romelu Lukaku

Het was een teleurstellende zaterdagavond voor de Belgische voetballiefhebbers. De Rode Duivels kwamen in duel met Tsjechië niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Opnieuw was Romelu Lukaku trefzeker namens de Belgen. De spits is dit seizoen niet af te stoppen.

Lees verder
Dit zijn de grootste talenten van Oranje-tegenstander Jong Duitsland

Jong Oranje begon matig aan het EK in Hongarije met een gelijkspel tegen Roemenië. Ook het treffen van zaterdag tegen Jong Duitsland resulteerde in een 1-1 remise. Onze oosterburen traden aan met een elftal vol grote talenten. Op deze potentiële topspelers stuitte de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi.

Lees verder
Interview Uros Spajic: "Tonny Vilhena adviseerde me de stap naar Feyenoord"

Op zoek naar een nieuwe centrale verdediger kwam Feyenoord afgelopen zomer uit bij Uros Spajic. De Servisch international zocht op zijn beurt naar een nieuw podium om zich te tonen na een slepende blessure. "Tonny Vilhena was duidelijk: 'Feyenoord? Doen!' Wel baal ik ervan dat ik een volle Kuip nog niet mocht ervaren."

Lees verder