Uitbuiting in acht stappen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Beeldverhaal: hoe is het om een wolfhond als huisdier te hebben?

Wolven houden als huisdier is verboden. Tenminste, volbloedexemplaren. Toch kun je op straat zomaar aangelijnde viervoeters tegenkomen die verdacht veel op wolven lijken, qua uiterlijk, gedrag én DNA: wolfhonden. 

 
 
Quest
 

Word je antibioticaresistent als je veel vlees eet?

Om vee gezond te houden, geven we de dieren antibiotica. Maar als wij die dieren en hun bijproducten vervolgens opeten, krijgen wij restjes van het medicijn binnen. Dat zorgt ervoor dat antibioticaresistentie een steeds groter probleem wordt. Nou ja, dat hoor je weleens gezegd worden. Maar klopt dat wel?

 
 
 
Nederlandse vrouwen mochten pas in de jaren 50 een eigen bankrekening openen  

Nu in de winkel: Quest Historie

Nederlandse vrouwen mochten pas in de jaren 50 een eigen bankrekening openen

De jaren 50: de tijd van gezapigheid, spruitjeslucht en de wederopbouw. Het contrast met de jaren 60, waarin alle sociale verhoudingen zouden veranderen, kon niet groter zijn. Maar wie dat denkt, kijkt niet goed. Want met het herstel ontstond een nieuwe maatschappij. Er kwamen kleine barsten in de vastgeroeste rolverdeling tussen mannen en vrouwen. Zo mochten vrouwen zelfstandig een bankrekening openen en een huis kopen.

 
Quest
 

Alles wat je ooit geleerd hebt over bananen is fout

Als jij denkt dat bananen altijd krom en geel zijn, heb je het mis. Bananen groeien niet aan bomen, ze zijn ook niet krom omdat ze naar het licht groeien en strikt genomen zijn het bessen. Tijd voor de waarheid. 

 
 
Quest
 

Zo werd Nederland steenrijk van de gigantische Indonesische kolonie

Leg de kaart van Indonesië op die van Europa, met de hoofdstad Jakarta op de plek van Amsterdam, en je ziet dat de plattegrond zich uitstrekt van Schotland in het noordwesten tot Rusland in het oosten. Oostelijker nog dan Moskou. Hoe kon het kleine Nederland zo'n groot gebied overheersen?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Zoveel mensen heeft Hitler hoogstpersoonlijk omgebracht

Ongeveer 60 tot 72 miljoen mensen verloren hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog, veelal op gruwelijke wijze. De man die we als eindverantwoordelijke zien, is Adolf Hitler. Hoeveel mensen heeft hij zelf gedood?