ELF Voetbal nieuwsbrief van 03-02-2022
Hoe Wout Weghorst Burnley moet gaan behoeden voor degradatie

Het hing al een tijdje in de lucht, maar op deadline day kwam het nieuws dan eindelijk naar buiten dat Burnley Wout Weghorst heeft binnengehaald. De goaltjesdief maakt na vier jaar Wolfsburg de overstap naar het regenachtige Burnley. De fans hebben hoge verwachtingen van de Nederlander. Hij moet ervoor zorgen dat Burnley volgend seizoen alsnog in de Premier League speelt. Weet Wout Weghorst het tij te keren voor de laagvlieger?


lees verder
Waarom Eriksen naar Brentford gaat

Hij stond een aantal dagen geleden nog op De Toekomst Jong-Ajax spelers te dollen, maar nu heeft Christian Eriksen een nieuwe club. De keuze is gevallen op Brentford. Zeven maanden sinds Eriksen zijn hartstilstand kan de middenvelder zich weer profvoetballer noemen. Op papier is de stap naar Brentford wellicht bijzonder, toch is er een aantal logische redenen voor de overstap van de Deen.

lees verder
Marc Overmars: "Achteraf dacht ik: wat een grote mond had ik voor een jongen van zeventien"

In zijn jeugdjaren excelleerde hij op het middenveld. Links, rechts of centraal. Het maakte Marc Overmars niet uit. Pas als senior belandde hij op de positie van vleugelaanvaller en bij Ajax definitief op links. Als rechtsbenige linksbuiten zette de nu 48-jarige directeur voetbalzaken van de Amsterdammers een trend in. "Als rechtsbuiten vond ik mezelf een zes. Als linksbuiten een 8,5."

lees verder
Vijf historische momenten in de 'Derby Della Madonnina'

Aanstaande zaterdag staat één van de grootste wedstrijden in Italië op het programma: de 'Derby Della Madonnina'. In een kolkend San Siro neemt Internazionale Milano het op tegen stadsgenoot AC Milan. Deze editie staat er extra veel op het spel. De twee grootmachten zijn allebei nog in de strijd om de landstitel! In het verleden heeft deze beladen wedstrijd heel wat historische momenten opgeleverd. Hopelijk wordt het aankomende zaterdag weer een wedstrijd om nooit te vergeten. 

lees verder
Luis Díaz: de winterse topaankoop van Liverpool

Liverpool had één duidelijk doel deze transferperiode: een aanvaller halen. Liverpool wilde vooral graag de aanval in de breedte versterken. Met de aankoop van de 25-jarige Luis Díaz is dat gelukt. De Colombiaan komt voor €45 miljoen over van Porto en zal na de terugkomst van de Afrikaanse sterren gaan strijden voor een basisplek, maar wie is Luis Díaz eigenlijk?

lees verder
De winteraankopen van Newcastle United

De wintertransferperiode zit er op en er is weer een hoop geld uitgegeven. Één club spant hierbij de troon: Newcastle United. De Noordoost-Engelse club gaf 102 miljoen euro uit aan nieuwe aankopen. Geen enkele club gaf meer geld uit. De volgende nieuwe aanwinsten moeten Newcastle gaan behoeden voor degradatie.

lees verder
Cultheld John Linford: "Ik had achteraf bij Fortuna Sittard moeten blijven"

Van weinig keuzes die hij maakte in zijn kleurrijke voetbalcarrière heeft John Linford spijt. "Maar als ik één ding moet noemen, is dat mijn besluit om een contractverlenging bij Fortuna Sittard niet te tekenen. Ik wilde terug naar Engeland. Naar mijn pub. Dat had ik achteraf niet moeten doen." In Sittard staat de nu 64-jarige Engelsman nog altijd bekend als cultheld.

lees verder
De laatste vier kanshebbers op de Afrika Cup

Het prestigieuze toernooi in Afrika loopt op zijn einde. We zijn aangekomen bij de halve finales met nog vier overgebleven landen. Twee favorieten en twee underdogs. Alle vier nog volop in de race voor de titel. Dit is zijn de laatste vier kanshebbers op de winst van de Afrika Cup.

lees verder
Yassine Abdellaoui wil na schietpartij verder als trainer: "Veel trainers zijn mooieverhalenvertellers"

Acties maken. Tegenstanders dollen, zoveel mogelijk assists geven en scoren. Zo zag het leven van Yassine Abdellaoui twintig jaar geleden eruit. Na een lange afwezigheid keerde de 46-jarige voormalige linksbuiten van onder meer Willem II als trainer terug in de voetbalwereld. Bij De Volewijckers zorgde een schietpartij voor een valse start, nu vormt de coronacrisis een barrière. "Ik wil voetballers laten nadenken. Van Powerpointtrainers hebben we er in Nederland al genoeg."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Arsenal FC - Liverpool FC26-02-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Chelsea FC - Leicester City26-02-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Everton FC - Manchester City26-02-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Manchester United - Watford FC26-02-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
West Ham United - Wolverhampton Wanderers26-02-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
Bekijk alle voetbalreizen