Gratis zomerlezen bingo | AVI-niveau en leesplezier: hoe zit dat? | Tips voor concentratie
Klik hier voor de webversie »
Hoe zorg jij voor leesplezier in de klas?
De leukste tips en tricks
Lezen, lezen en nog eens lezen?
Het einde van het schooljaar nadert. Ben je al aan het afronden in je klas of moeten er stiekem nog veel laatste dingetjes gebeuren voor de vakantie? In deze nieuwsbrief geven we je tips om in de klas het leesplezier te verhogen. Daarnaast zijn de tips ook heel bruikbaar voor thuis, dus tip ouders ook vooral. En wie weet doe je er thuis je voordeel nog mee met je eigen kinderen! Veel leesplezier!
beweeg!
De laatste weken voor de zomervakantie kunnen veel leerlingen zich niet meer zo goed concentreren. Hoe kun je hier als leerkracht mee omgaan? Expert Monique Thoonsen adviseert: beweeg! Ga staan tijdens het lezen en zo houd je geconcentreerde kinderen. Meer tips? Lees het allemaal in dit artikel
Buiten lezen met je leerlingen is ook een idee!
Voorkom de 'zomerdip'
met de gratis zomerlezen bingo
Hoe zorg je ervoor dat de leesontwikkeling van kinderen tijdens de zomervakantie gewoon doorgaat? Blijven lezen in de vakantie houdt het leesniveau en -plezier van kinderen op peil. Voorkom de ‘zomerdip’ met deze te gekke zomerlezen bingo. Leuk voor thuis!
Gegarandeerd leesplezier!
Wist je dat ...
we om het leesplezier te verhogen, gratis werkbladen bij veel Zwijsen-boeken hebben? Zoals het werkblad bij het nieuwe AVI-start boekje 'wat een lef!'
hoe wordt dat getest?
Het leesplezier verhoogt wanneer kinderen teksten goed begrijpen. 'Om teksten goed te kunnen lezen en begrijpen, is technisch lezen een voorwaarde', volgens Cito. Of kinderen technisch kunnen lezen, testen scholen door middel van de AVI-toets. Maar wat houdt dat AVI-niveau nou in? En hoe toetsen scholen dat? In dit artikel lees je het allemaal en doe je een leuke test om je eigen kennis te toetsen!
Kinderen lezen op AVI-niveau met de Estafette leesseries
Tip: softwarelicenties
vóór 30 juni stopzetten!
De laatste weken van het schooljaar zijn aangebroken en dat betekent: opruimen en de laatste zaken afronden van het jaar. Ben je met jouw school bezig met het keuzetraject voor een nieuwe methode? Of gaat jouw school fuseren? Denk dan aan het stopzetten van de online softwarelicenties. In dit artikel lees je er alles over.
Vraag je ICT-coördinator!
Meer inspiratie rondom leesplezier
Praktische methode-informatie

We hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd op basis van je persoonlijke Zwijsen-profiel. Zie je geen artikelen? Dan kan het zo zijn dat je profiel niet gevuld of niet compleet is.
Vul hier je profiel aan »

 

Pennenstreken 2

 

Nieuws over Pennenstreken 2

 

Sterke koppeling met leesonderwijs in groep 3
Ben je op zoek naar een nieuwe leesmethode in groep 3? De nieuwste versie van Veilig leren lezen, de kim-versie, houdt dezelfde lettervolgorde aan als Pennenstreken 2! Nieuwsgierig? Lees hier meer.

 

Vragen over je methoden of methodekeuze?
Stel ze aan ons!
De juiste methode kan kinderen het plezier in bijvoorbeeld rekenen of taal teruggeven. Onze methodeadviseurs zijn specialisten in het keuzetraject voor een nieuwe methode. De adviseurs hebben allemaal een achtergrond in het onderwijs en spreken jouw taal. Ze staan je graag bij met deskundig advies en begeleiding op maat.
Lees verder
Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd?
Dat is aardig! Ontvang zelf ook een Schooljournaal op maat:
klik hier om je in te schrijven.
Volg je Zwijsen al?

Profiel wijzigen | Contact |  Bezoek zwijsen.nl |  Afmelden