Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 29 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hoekstra: audit only is voor het kabinet geen taboe
Over één ding lijkt iedereen het in de Tweede Kamer wel eens: met het in maart door het kabinet voorgestelde pakket aan maatregelen om (vooral de controlepraktijk in) de accountancy te hervormen wordt niet keihard ingegrepen, maar ook zeker niet niks gedaan. Of dat voor nu voldoende is of juist veel te weinig: daarover verschillen […]
Lees verder »
Jan Bouwens: ‘Verhalen over stijgende accountantskosten helpen ons niet vooruit’
Vrijdag een alarmerend bericht over de ‘exploderende’ accountantskosten van small en midkapfondsen. Zaterdag een waarschuwing over snel stijgende accountantskosten bij woningcorporaties. Hoogleraar Jan Bouwens begrijpt waarom deze verhalen juist nu in  de pers komen. Maar hij vindt ook dat ze Nederland niet verder brengen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
PEPPOL: juist nu elektronisch factureren!

Met PEPPOL kun je sneller, betrouwbaarder en goedkoper factureren. Via dit internationale netwerk is het namelijk mogelijk om elektronische facturen (digitale facturen) eenvoudig, snel en veilig uit te wisselen. In dit whitepaper lees je alles wat je moet weten over de voordelen van PEPPOL en e-factureren. Download de whitepaper!

Lees verder »
NBA-stichting wees karrenvracht steunverzoeken terecht af
Een (voormalig) NBA-lid klopte vanaf 2004 herhaaldelijk aan bij het steunfonds van de NBA. Nadat zijn verzoeken waren afgewezen en nieuwe verzoeken niet meer in behandeling werden genomen, stapte hij naar de tuchtrechter. Zijn grieven richtten zich tegen stichtingsvoorzitter Jos van Huut.
Lees verder »
‘Technisch mankement’ dupeert flexbranche bij NOW-aanvraag
De NOW-regeling pakt slecht uit voor een deel van de uitzendbureaus en payroll-bedrijven. Dat komt door een technisch mankement in de regeling stelt onder meer de belangenvereniging voor flexbedrijven. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kijkt of er een oplossing mogelijk is.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Erfrecht is een delicate kwestie! Kunt u uw cliënt voldoende adviseren?

Erfrecht is een delicate kwestie. Als je je cliënt verkeerd adviseert kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Erfrecht goeroe Bernard Schols praat je op 26 oktober bij over alles wat je moet weten over het erfrecht. Na deze cursus ben je in staat om je cliënt een zo optimaal mogelijk advies te geven, waarmee je cliënt de fiscus het nakijken geeft.

Lees verder »
TV-serie ‘Cannabis’: boekhoudfraude in een schimmige gedoogwereld
Het Openbaar Ministerie verdenkt de gebroeders Van Laarhoven, groot geworden in softdrugs, van geknoei met de boekhouding. Met de zesdelige tv-documentaire Cannabis die vanaf woensdag te zien is en waarin de Van Laarhovens prominent figureren, is justitie niet gelukkig.
Lees verder »
Overleden firmant moet openstaande btw betalen
Een ondernemer importeerde Italiaanse schoenen. Later werden dat computeronderdelen. Aan de vof waarvan hij een van de vennoten was werden naheffingsaanslagen OB opgelegd van ruim een miljoen euro. De ondernemer is inmiddels overleden. Maar dat verlost zijn erven niet van de btw-aanslagen die hij nooit betaald heeft.
Lees verder »
Bank na 30 september minder happig op betaalpauze
Ondernemers die een betaalpauze willen afspreken met hun bank moeten dit voor donderdag 1 oktober doen. Woensdag loopt de door de Europese Bankautoriteit (EBA) geboden termijn af waarin banken flexibel mogen zijn met de boekhoudkundige verwerking van leningen die even geen rente en aflossing genereren.
Lees verder »
PERSONALIA | Danny Istha en Steven van der Ven nieuwe partners Mazars
Mazars Accountants en Adviseurs heeft haar partnerteam versterkt met Danny Istha en Steven van der Ven. Met deze uitbreiding worden de Accounting & Outsourcing Services en Audit & Assurance praktijk in de vestigingen Breda en Utrecht versterkt.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Dé perfecte ICT-straat bestaat niet: welke aanpak past bij jou?

Een succesvol advieskantoor kan niet zonder een passende ICT-straat. Het helpt om efficiënter samen te werken met je klanten, wendbaar te zijn en zo concurrentievoordeel te realiseren. Uit gesprekken met advieskantoren blijkt dat dé perfecte softwarestraat niet bestaat. Ze maken onderscheid tussen een klantgedreven, organisatiegedreven en hybride aanpak. In dit blog beschrijven we deze 3 […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Tweede tuchtzaak: KPMG blijft achter accountants in Imtech-zaak staan
NH Dagblad schakelt RA in: ‘Tata Steel betaalde nooit winstbelasting’
40 serieuze verdenkingen van fraude bij noodsteun
‘Accountantskosten small caps zijn niet verdubbeld’
OPLEIDINGEN
Richtlijnen voor de jaarverslaggeving in het mkb *vernieuwd*
NBA Opleidingen
8 oktober 2020
Vaktechnische Actualiteiten (5)
Fiscount
12 oktober 2020
Post bachelor Controlling
HAN
29 oktober 2020
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN