Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 6 februari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Hoekstra overweegt verlenging bewaartermijn
Minister Hoekstra (Financiën) wil onderzoeken of de wettelijke bewaartermijn in het kader van de Wet aanvullende maatregelen accountantsorganisaties (Wta) moet worden verlengd van zeven naar tien jaar. Hij schrijft dat in antwoord op vragen die de Eerste Kamer heeft gesteld bij de behandeling van het wetsvoorstel.
Lees meer
 
 
Fiscalisten willen openheid over fiscale afspraken met grote bedrijven
De rulings waarmee de Belastingdienst multinationals vooraf zekerheid geeft over de belasting die zij moeten betalen, zorgen in binnen- en buitenland voor kritiek. Fiscalisten willen daarom dat de fiscus daar meer openheid over gaat geven, schrijft het FD maandag. Michiel Spanjers wil zelfs helemaal van de rulings af, maar daarin staat hij alleen.
Lees meer
 
Hoe maak jij dit jaar je jaarrekeningen? Advertorial

600 Kantoren stapten het afgelopen jaar over naar Visionplanner jaarrekening. In totaal 900 kantoren maakten al 60.000 jaarrekeningen: samensteldossier, SBR inrichtings- en publicatiestukken, accorderen en deponeren. Alles in 1 cloudapplicatie.
Wanneer volgt jouw kantoor?

 
Activatietool moet impact Brexit voor individuele ondernemer helder maken
De overheid werft vooruitlopend op de scheiding met de Britten volgend jaar 50 extra douaniers en bekijkt de mogelijkheid van ICT-investeringen en controles op ferry’s om kosten en tijd te besparen, heeft staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) aan de Tweede Kamer laten weten. Voor ondernemers wordt gewerkt aan een activatietool waarmee de impact  van […]
Lees meer
 
 
Claim Participants strandt voor rechter met collectieve claim rentederivaten
De BV Claim Participants kan geen collectieve actie beginnen tegen banken vanwege de verkoop van rentederivaten aan MKB’ers. Zulke schadeclaims kunnen alleen worden ingediend door stichtingen. Dat heeft de rechtbank Amsterdam vorige week bepaald.
Lees meer
 
Op zoek naar nieuwe collega’s? Word Vriend van AV Advertorial

Is jouw kantoor ook op zoek naar nieuwe collega’s? Geef aan jouw HR-afdeling door dat er voor € 750,- vijf vacatures geplaatst kunnen worden op AV! Ook nog vele andere bijkomende voordelen.

 
Een op drie bedrijven heeft nog geen plan voor de AVG
Volgens onderzoek van EY heeft ruim een op de drie Nederlandse bedrijven (37%) nog geen idee hoe aan de komende nieuwe privacywetgeving moet worden voldaan. Op de vraag hoe bedrijven zich voorbereiden op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die over vier maanden in werking treedt, antwoordt 63% met “we hebben een plan”.
Lees meer
 
 
NBA plaatst nieuwe links naar passages controleverantwoordelijkheden
De NBA heeft op zijn site links geplaatst naar de actuele tekst van passages over verantwoordelijkheden van de accountant voor de controle van financiële overzichten.
Lees meer
 
 
IMK komt met online factoringoplossing
Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) heeft samen met Bibby Financial Services (BFS) ‘Factoring voor MKB’ ontwikkeld. Dat moet bedrijven een laagdrempelig instrument bieden voor de financiering van werkkapitaal. Onderdeel daarvan is een digitale scan waarmee ondernemers kunnen bepalen of factoring een goede oplossing voor hen biedt voor meer financiële ruimte.
Lees meer
 
 
ABN Amro voorspelt verdere daling faillissementen
De economen van ABN Amro verwachten dat het aantal faillissementen in ons land dit jaar verder zal dalen. In 2018 gaan volgens de bank 5% tot 10% minder bedrijven failliet dan vorig jaar. Toen bleef de teller staan op 3.290 faillissementen. Dat was een kwart minder dan in 2016.
Lees meer
 
 
Fontys gaat MLE-software gebruiken
Fontys Hogeschool Financieel Management (FHFM) heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Make Life Easier. De hogeschool gaat voor de bacheloropleiding Accountancy en de post-hbo-opleiding MKB Accountant gebruikmaken van de accountancysoftware MLE controle en MLE samenstel.
Lees meer
 
 
‘Werkgever moet focus leggen op werk-privébalans’
In de strijd om het binnenhalen van hoogopgeleide werknemers moeten werkgevers zich vooral richten op een goede balans tussen werk en privé. Dat concludeert uitzendorganisatie Walters People uit eigen onderzoek. Salaris speelt een ondergeschikte rol, al verwachten de meeste hoogopgeleiden wel een salarisverhoging van minimaal 3%.
Lees meer
 
 
Wijzigingen NT12 verwerkt in MLE samenstel
Gebruikers van de MLE samenstel-software van Make Life Easier kunnen vanaf nu voor het samenstellen van de 2017-jaarrekeningen gebruikmaken van de nieuwste taxonomie NT12.
Lees meer
 
Blockchain, het begin van cryptocountancy? Contentpartner
Er lijkt een nieuw technologisch tijdperk te zijn aangebroken: dat van blockchain en cryptocurrencies. Gesprekken aan de lunchtafel bij PinkWeb gaan vaak over dit onderwerp, mede dankzij de duizelingwekkende koersontwikkelingen van cryptocurrencies. Maar toen ik gisteren mijn fiets parkeerde en mijn buurman me ‘en passant’ vroeg of ik misschien wist hoe hij zijn XRP op […]
 
Branche en Advies kring 2018 Opleiding
Inhoud Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot een adviesgerichte organisatie, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op twee locaties de SRA-Branche en Advies kring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur; voor specialisten heeft SRA zogenaamde branche expertgroepen in het leven geroepen. […]
 
Subsidies en BTW Opleiding
Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Weet u de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en BTW te maken? Breng uw kennis in één middag up-to-date! Joep Swinkels brengt u tijdens deze praktische cursus op de hoogte van alle […]
 
Servicedesk medewerker voor 32 tot 40 uur! Vacature
Word jij blij van mensen verder helpen met IT-vragen? Vind jij het leuk om collega’s wegwijs te maken in het IT-wereld? Wil jij jouw omgeving helpen beter te laten worden met behulp van jouw vaardigheden en energie? Dan hebben wij dé plek voor jou! Wij zoeken een Servicedesk medewerker met ons DNA voor 32 tot […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn