10x knappe tuinvogels | Hazen aan de rammel | Wandelroute door gele vallei
Badderende gaai

Badderende gaai

Deze foto won de Roots Foto van de Maand wedstrijd. Het verhaal erachter >
 
 
Roots
Van geluid tot herkenning
Vrolijke zanglijster

Op de grond gedragen lijsters zich meer ‘stiekem’ dan bijvoorbeeld merels. Maar voor het zingen prefereert de zanglijster wél een opvallende, hoge plek. En dat snappen we helemaal, zijn solo-orkest horen we maar wat graag.
Foto: Getty Images

Roots
Nu te zien
Rammelende hazen

Het grootste deel van het jaar leven hazen – in tegenstelling tot konijnen – solitair. Ze huppelen eenzelvig door het leven en brengen de dag het liefst al soezend door in een ondiep kuiltje (een ‘leger’). 
Foto: Luuk Belgers

Advertorial
Roots
Top e-bikes: nu voordelig bij Upway

Ontdek Upway's e-bikes van topkwaliteit tegen scherpe prijzen. Selecteer uit meer dan 200 merken, waaronder Gazelle, Cube, Knaap en Urban Arrow, en geniet van kortingen tot 60%. Elk model komt met 1 jaar garantie voor zorgeloos rijplezier.

Roots
De camera's draaien weer
Beleef de Lente is van start gegaan

Vorig seizoen volgden maar liefst 1,2 miljoen mensen de broedende vogels via de webcamera’s van Beleef de Lente. Traditiegetrouw zit de bosuil als eerste op haar eieren. Dit seizoen volgen de camera’s ook weer een aantal toppers van voorgaande jaren: de kerkuil, zeearend en steenuil
Foto: Jelle de Jong

Advertorial
Roots
10 GRATIS paasrecepten

Koken voor Pasen is extra leuk als je de juiste inspiratie krijgt. Foodmagazine delicious. helpt je graag op weg met deze 10 fijne paasrecepten.

Roots
Top 10
Tuinvogels: de mooiste lezersfoto's

Van tjiftjaf tot wintervink, van roodborst tot putter in de sneeuw. Stuk voor stuk fotogenieke tuinvogels, tonen ook deze foto's van fotograferende Roots-lezers maar weer. Handige bijkomstigheid: bekijk je de foto's, dan herken je deze tuinvisite de volgende keer direct! 
Foto: Eric van Hul

Roots
Wilde narcis zorgt voor een gele vallei
Wandelroute Perlenbachtal

In het grensgebied van België en Duitsland komen narcissen in het wild voor. Je wandelt er tussen miljoenen bloemen die in april het landschap op spectaculaire wijze geel kleuren. 
Foto: Bob Luijks

Roots
Hoera het is weer zover
De kraanvogels komen

Vogeltrek sites melden het volop: er zijn duizenden kraanvogels onderweg! Deze majestueuze vogels hebben overwinterd in Zuid-Spanje en zijn weer onderweg naar hun broedgebieden in Noord-Europa. 
Foto: Metje van Tongeren

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden