Ook in deze nieuwsbrief: het nieuwste UNICEF Magazine, de UNICEF Basisverzekering en een interview met Sigrid Kaag Bekijk hier de online versie
Kinderrechten: Al 31 jaar een begrip
Beste meneer/mevrouw ,
Vandaag vieren we World Children's Day, ofwel het feit dat alle kinderen rechten hebben. Eigenlijk zijn deze rechten (zoals op onderwijs en goede zorg) een basisverzekering, waarop kinderen achttien jaar lang een beroep kunnen doen.

In deze nieuwsbrief kun je de polis van de UNICEF Basisverzekering bekijken. Ook kun je zien hoe Sigrid Kaag als eerste lijsttrekker vertelt hoe haar partij (D66) de rechten van kinderen veiligstelt in het verkiezingsprogramma.

Tot slot presenteren we je de nieuwste editie van het online magazine, waarin weer veel moois te zien en te lezen valt.
Sigrid Kaag (D66) in gesprek met Bilal van het UNICEF jongerenpanel
Sigrid Kaag over kinderrechten
Hoe zien we kinderrechten terug in de programma's van politieke partijen? Nu we afkoersen op de Tweede Kamerverkiezingen is deze vraag extra relevant. Het UNICEF Jongerenpanel wil daarom lijsttrekkers hierover aan de tand voelen.

Sigrid Kaag (D66, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) praat als eerste lijsttrekker met Bilal van het UNICEF Jongerenpanel over hoe haar partij voor de belangen van kinderen opkomt. En natuurlijk hopen we dat haar collega-lijsttrekkers snel haar voorbeeld zullen volgen.
BEKIJK HET INTERVIEW
De UNICEF Basisverzekering
Kinderen zijn automatisch verzekerd

Alle kinderen hebben rechten. Wij noemen dit de UNICEF Basisverzekering. Al 31 jaar een begrip, maar liefst achttien jaar geldig en met een wereldwijde dekking. Op 20 november, World Children's Day, brengen wij de polis graag bij iedereen onder de aandacht.

NAAR DE POLIS
 
Gastles door een UNICEF-vrijwilliger over kinderrechten
De Grootste Kinderrechtenles
20 november is ook de dag van de Grootste Kinderrechtenles, waaraan 14.610 leerlingen uit de groepen 7 en 8 meedoen. UNICEF-ambassadeur Klaas van Kruistum geeft hoogstpersoonlijk les over kinderrechten op basisschool de Korenaer in Oss.

De deelnemers mogen als extraatje een nieuw recht bedenken dat zorgt voor minder stress en (nog) meer geluk in de klas.
LEES MEER
 
Tawaseef uit Jordanië heeft nieuwe winterkleren gekregen.
Alsjeblieft: het nieuwste online magazine
Waarom gaat UNICEF coronavaccins inkopen? Welk huiswerk heeft minister De Jonge van jongeren gekregen? Je leest het in een gloednieuwe editie van ons online magazine

In dit nummer vertellen we je ook over kinderen die op de vlucht zijn. Door de coronacrisis is hun situatie nog nijpender dan anders en jij kunt hen helpen met een pakje.
NAAR HET MAGAZINE
 
UNICEF heeft na de explosie in Beiroet 14.000 gezinnen financieel ondersteund.
15 miljoen euro voor Beiroet
Op 4 augustus veroorzaakte een enorme explosie een ravage in de Libanese hoofdstad Beiroet. Nederland gaf massaal gehoor aan de oproep van Giro555 om te doneren.

De eindopbrengst: meer dan 15 miljoen euro! Met dit bedrag kunnen de organisaties die zijn aangesloten bij Giro555 (waaronder UNICEF) de bevolking helpen bij de wederopbouw van de stad.
LEES MEER
 
     
Legal Disclaimer   Contact opnemen
     
Gegevens wijzigen   Afmelden