Je dagelijkse caloriebehoefte? 5,6 liter bier
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Moeten we uitgestorven dieren terughalen?

In 2002 haalde een bedrijf 75 miljoen dollar op om de mammoet te laten herrijzen. En momenteel overweegt Australië om de Tasmaanse tijger nieuw leven te geven. Met nieuwe gentechnieken ligt het terughalen van uitgestorven dieren binnen handbereik. Maar moeten we dat willen?

Deze wetenschappers twisten erover
 
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsfeitjes voor bij de koffie

Vogels geven elkaar voorrang met een vriendelijk gebaar

Grote kans dat je automatisch een knikje of handgebaar maakt als je iemand voor wilt laten gaan in het verkeer. Handig, zo’n universeel gebaar dat iedereen begrijpt. Wat blijkt? In het vogelverkeer gebeurt hetzelfde. Als twee vogels elkaar in de lucht tegenkomen doen ze iets opmerkelijks.

Hoe zegt een vogel ‘na u’?
 
 
 
Afbeelding
 

In samenwerking met Stichting Nationale Archeologiedagen

Ontdek verborgen schatten tijdens de Nationale Archeologiedagen

Haal je schep en borsteltje maar tevoorschijn, want de Nationale Archeologiedagen staan weer voor de deur! Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni graaf je naar culturele schatten uit het verleden. Met meer dan 200 activiteiten door heel Nederland is er voor iedereen, van jonge avonturiers tot doorgewinterde schatzoekers, genoeg te beleven. Ontdek wat er in jouw buurt in de bodem verborgen ligt. Een weekend vol historie, avontuur en een hoop zand.

Mis het niet!
 
 
 
Afbeelding
 

André Kuipers gidst je wekelijks door het heelal

Wanneer gaan we naar Mars?

‘Als tiener zat ik vastgeplakt aan de televisie. Ik zag hoe astronauten John Young en Charlie Duke in een speciale auto van Apollo 16 rondreden op de maan.’ Over een paar jaar, dacht André Kuipers toen, wonen mensen permanent op de maan. Nu, ruim vijftig jaar verder, heeft nog steeds niemand voet op de rode planeet gezet. In zijn rubriek Kuipers & de kosmos vertelt Kuipers hoe dat komt.

Zal het Elon Musk wel lukken?
 
 
 
Afbeelding
 

Hoeveel bier moet je drinken om aan je dagelijkse caloriebehoefte te voldoen?

Stel je voor: je ontbijt met 25 droge boterhammen, bijna 12 frikandellen of 55 raketjes. Een culinaire nachtmerrie, maar dan ben je voor de rest van de dag wel voorzien in je caloriebehoefte. Hoeveel flesjes bier moet je drinken om aan je dagelijkse hoeveelheid calorieën te komen?

Probeer dit niet thuis
 
 
 
Afbeelding
 

Best gelezen artikel van vorige keer

Kunnen je ogen verbranden in de zon?

De afgelopen weken hoefde je je met al die regenbuien en bewolkte dagen niet zoveel zorgen te maken. Maar als de zon straks wel weer flink schijnt, ligt verbrandingsgevaar op de loer. Kunnen je ogen trouwens verbranden?

En worden ze dan ook rood?