Is mensenvlees een beetje voedzaam?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Panda's die koprollen zijn schattig. Maar wat vinden ze er zelf van?

Panda's zijn niet de meest elegante beesten, maar ze wekken wel een een hoop kreten van verrukking bij ons op. Vooral als ze spelen. Maar is een koprollende panda ook een blije panda?

 
 
Quest
 

Worden vrouwen die veel tijd met elkaar doorbrengen echt tegelijk ongesteld?

Beste vriendinnen worden, als ze veel tijd met elkaar doorbrengen, tegelijkertijd ongesteld. Wat klopt er van dit verhaal? Bestaat menstruatiesynchronisatie echt?

 
 
Quest
 

All You Need is Quest

Laat je koppelen voor en door de wetenschap

Trekken tegenpolen elkaar aan of juist niet? Welke eigenschappen bepalen of mensen elkaar willen blijven zien, en of de vonk overspringt? Dat willen wetenschappers van de Universiteit Leiden en de redactieleden van Quest weleens weten. Daarom organiseren we samen een groot online date-experiment. 

 
 
Quest
 

Wat is de vorm van het heelal?

Veel kosmologen vermoeden dat het heelal überhaupt geen rand heeft. Er bestaat geen enkel wiskundig bewijs of waarneming dat op het bestaan van grenzen en randen wijst. Hoe ziet zoiets er dan uit?

 
 
Quest
 

Wat zijn de meest voedzame lichaamsdelen van een mens?

Een bruine boterham met kaas levert zo’n 160 kilocalorieën op. Hoe zit dat als je een heel mens opeet? Archeoloog James Cole van de University of Brighton berekende het.

 
 
Quest
 

Het beste gelezen artikel van vorige week

Met welke kaas maak je de perfecte tosti?

Een tosti maken met feta of halloumi is in ieder geval geen goed idee. Als je van gesmolten kaas houdt tenminste, want deze kazen smelten niet. Wat kun je het beste tussen je bammetjes schuiven?