De 100% coronavrije nieuwsbrief van Quest.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Foto's: zo werd het beroemde schip de RMS Titanic gebouwd

Ongekend groot, ongekend luxe én ongekend veilig. Bij de bouw zag de toekomst er rooskleurig uit voor de RMS Titanic. Maar het liep natuurlijk anders, al bij de eerste vaart in 1912. In de nacht van 14 op 15 april zonk ze naar de bodem.

 
 
Quest
 

Waar komen internettermen als 'cookie' en 'spam' vandaan?

Spam is vervelend, en om memes kun je lachen. Maar wist je al dat 'spam' ontstond in de Britse comedyshow Monty Python? En de grappige term 'meme' ooit een serieuze betekenis had? We nemen 5 populaire internettermen onder de loep. 

 
 
 
Nu in de winkel: de nieuwe Quest Psychologie

Nu in de winkel: de nieuwe Quest Psychologie

De een is een waaghals, de ander een watje. De een zit het liefst om zes uur aan tafel, voor de ander is een burgerlijk bestaan juist een gruwel. Hoe komt dat? En als we de dagelijkse sleur als normaal beschouwen, betekent dit dan dat mensen die risico’s nemen een afwijking hebben? Dit en nog veel meer vind je in de nieuwste Quest Psychologie.

 
Quest
 

Mannen zijn vaak ouder dan hun vrouwelijke partner. Waarom?

Volgens het CBS zijn er acht keer zo veel huwelijken waarbij de man minstens tien jaar ouder is dan zijn vrouw, dan andersom. Waarom zijn het vooral die mannen die een jongere partner vinden?

 
 
Quest
 

Zoveel poept een mens gedurende zijn leven

Het aantal drollen dat je draait verschilt van week tot week. Ook het gewicht is niet altijd gelijk. Maar een ding weten we zeker: aan het eind van je leven heb je meer dan het gewicht van een olifant gekakt.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Mannen vinden vrouwen mooier als ze make-up dragen

Je hoort het geregeld: mannen vinden een natuurlijke look veel mooier dan een gezicht met make-up. Maar uit onderzoek blijkt toch echt iets anders.