12 provinciequizzen voor de doorgewinterde thuisvakantievierder
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Test je kennis over de provincie Groningen

Van Laauwerzee tot Dollart tou, van Drìnthe tot aan 't Wad. Groningen is de noordelijkste provincie van het land. Wat weet jij van Groningen? Test jezelf!

 
 
Quest
 

Hoeveel weet jij over de provincie Friesland?

Friesland, de enige provincie van Nederland met een eigen officiële taal: het Fries. Ben jij een beetje bekend met deze provincie?

 
 
Quest
 

Hoeveel weet jij over Drenthe?

Dat je kunt scheuren op het circuit in Assen wist je waarschijnlijk wel. Maar wat weet jij nog meer over deze noordelijke provincie?

 
 
Quest
 

Hoeveel weet jij over de provincie Overijssel?

Zwolle is de hoofdstad, dat weten we allemaal. En in Giethoorn struikel je in de zomer over de toeristen. Wat weet jij nog meer over dit veelzijdige stukje Nederland?

 
 
Quest
 

Test je kennis over de provincie Gelderland

Gelderland is de allergrootste provincie van ons land. Gelukkig maar, want die ruimte hebben ze nodig voor alle kippen. Daarvan hebben ze er zelfs meer dan mensen. Hoever kom jij met deze test?

 
 
Quest
 

Test je kennis over de provincie Flevoland

Echt lang hebben we nog niet de tijd gehad om kennis te maken met Flevoland, want het is de jongste provincie van ons land. Wat weet jij over de polder?

 
 
Quest
 

Hoeveel weet jij over de provincie Utrecht?

Utrecht, het schijnende middelpunt van Nederland. Vrij letterlijk, want als je daar op bezoek gaat bevind je je in het midden van ons land.

 
 
Quest
 

Hoeveel weet jij over de provincie Noord-Holland?

Noord-Holland, de enige Nederlandse provincie met twee hoofdsteden. En hordes toeristen die de Zaanse Schans komen bekijken. 

 
 
Quest
 

Hoeveel weet jij over de provincie Zuid-Holland?

Als het ergens in Nederland druk is, dan is het wel in Zuid-Holland. Het is het dichtstbevolkte stukje van ons land. Wat weet jij over deze kustprovincie?

 
 
Quest
 

Hoeveel weet jij over de provincie Zeeland?

In Middelburg heb je prachtige grachten, en dankzij de Oosterscheldekering houden ze droge voetjes in Zeeland. Hoeveel weet jij over deze waterrijke provincie?

 
 
Quest
 

Hoeveel weet jij over de provincie Noord-Brabant?

Iedereen kan meezingen met de klassieker Brabant van Guus Meeuwis. Maar dat klopt eigenlijk niet, want de gezelligste provincie van Nederland heet Noord-Brabant. Waar is Zuid-Brabant dan gebleven?

 
 
Quest
 

Test je kennis over de provincie Limburg

Niet alleen de grotten en heuvels geven de provincie Limburg een exotisch tintje. Ze praten er ook een beetje anders. Heb jij er genoeg van verstaan om een tien te scoren op deze test?