Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 26 januari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hof: Baker Tilly en Klawer beide even verantwoordelijk
Baker Tilly had Coen Klawer in 2006 geen Cyprusroute voor belastingontwijking mogen adviseren. Maar de ondernemer gaat ook niet vrijuit, oordeelt het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch. Hoeveel schadevergoeding Klawer kan eisen moet later worden vastgesteld.
Lees verder »
Accountant bij FIOD niet in de fout bij schrijven proces-verbaal
Een accountant bij de FIOD deed onderzoek naar een fiscaal adviseur die mogelijk strafbare feiten had gepleegd. Volgens de fiscaal adviseur bevatte het proces-verbaal fouten en had de accountant dit moeten weten. De Accountantskamer deed 24 januari uitspraak.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb jij alle btw-regels en rapportages bij internetverkopen scherp op je netvlies?

Deze zijn niet eenvoudig. Naast de normale btw aangifte zijn er drie nieuwe rapportages bijgekomen: de invoerregeling, de Unieregeling en de niet-Unieregeling. In welke aangifte moet je wat rapporteren? Marja van de Oetelaar vertelt op 6 april de do’s en don’ts incl. de eerste ervaringen/problemen met het nieuwe systeem.

Lees verder »
‘Financials onderschatten komst CSRD’
Volgend jaar wordt de CSRD-richtlijn van kracht. Deze verplicht veel meer bedrijven te rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties. Volgens Usha Ganga, themaregisseur duurzaamheid bij de NBA, is voor veel financials nog onduidelijk wat er precies van hen wordt verwacht. Voor de HAN University of Applied Sciences ontwikkelde Ganga de cursus ‘Aan de slag met CSRD: rapporteren […]
Lees verder »
Fraude Signaleringsvoorziening deed wél aan etnisch profileren
De Belastingdienst schatte het frauderisico bij tientallen mensen in op basis van nationaliteit en uiterlijk. Dat blijkt uit onderzoek van PwC naar de Fraude Signaleringsvoorziening (FSV). De fiscus heeft altijd ontkend dat er bij FSV sprake was van etnisch profileren.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Drie specialisten praten je bij over de btw jurisprudentie HvJ EU

Laat je op 28 maart bijpraten over de belangrijkste jurisprudentie en lopende procedures bij het Hof van Justitie van de EU. Van Kesteren, Nieuwenhuizen en Wolf bespreken o.a. ondernemerschap, tarieven, maatstaf van heffing, vrijstellingen, onroerende zaken en nog veel meer! De betreffende zaken die worden besproken zijn actueel tot op het laatste moment.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 3 – Voorkom bijbetalen vennootschapsbelasting 2021 met belastingrente
Aan het eind van het jaar gaat het belastingrentepercentage weer omhoog. Des te meer reden om de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2021 goed te controleren.  
Lees verder »
‘Accounting kan circulaire omwenteling aanjagen’
Boekhouding en financiering zijn drijvende krachten in de circulaire transitie, concludeert een samenwerkingsverband van financiële experts, de Coalitie Circulaire Accounting. Het herdefiniëren van waarde, impact en risico’s is nodig om de winstgevendheid aan te tonen van bedrijven die behoud en hergebruik van materialen voorop stellen.
Lees verder »
Hoge Raad helder over vrijstelling winstbelasting bij stichting en vereniging
Een vereniging of stichting die niet meer winst maakt dan € 75.000 in het betreffende jaar en de vier daaraan voorafgaande jaren gezamenlijk, heeft vrijstelling voor de vennootschapsbelasting. De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan hoe deze regel moet worden toegepast.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Belasting betalen over crypto’s, hoe zit dat?

Hoewel crypto’s geen wettige betaalmiddelen zijn, wordt er tóch belasting over geheven – omdat de Nederlandse overheid deze currency ziet als vermogen. Het bezit van cryptocurrencies moet dus verplicht worden opgegeven bij de Belastingdienst. Het is dus een misverstand dat men geen belasting hoeft te betalen over cryptovaluta, omdat wet- en regelgeving daarover ontbreekt. Twinfield […]

Lees verder »
Accountant Baker Tilly handelde correct bij gemeente Bloemendaal
Twee raadsleden van de gemeente Bloemendaal vinden dat de controlerend Baker Tilly in zijn accountsverklaring bij het jaarverslag 2019 een ‘fout’ heeft gemaakt waardoor de gemeente financieel nadeel heeft ondervonden. De Accountantskamer gaat niet in die klacht mee. 
Lees verder »
NBA wil dat kabinet WNT vereenvoudigt
De kosten van de Wet Normering Topinkomens (WNT) en de controle-inspanningen daarbij schieten hun doel voorbij. Dat stelt de NBA in een standpunt dat op de website is gepubliceerd. De WNT moet worden vereenvoudigd, vindt de beroepsorganisatie.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Belastingdienst kan verlaging btw op groente en fruit niet aan
Corruptiebestrijding stagneert in Europa
Zorgen accountants over bedrijfskosten nemen toe
Doorhalingen voor accountants Antilliaanse verzekeraar
OPLEIDINGEN
Cursus Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2022
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
7 februari 2022
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Markus Verbeek Praehep
14 februari 2022
Webinar Dagelijkse administratie en btw
NBA
23 maart 2022
VACATURES
Senior Assistant Accountant RA
RSM
Utrecht
Accountant manager samenstel in Middelburg
DRV
Middelburg
Adviseur MKB Accountancy
NBA
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN