Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 29 augustus 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Gebruik scanauto’s voor parkeerbelasting toegestaan
Het Gerechtshof Amsterdam heeft geoordeeld  dat het gebruik van scanauto’s door gemeenten bij controles voor de parkeerbelasting niet in strijd is met artikel 8 uit het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM).
Lees meer
 
 
Waarde recente woningaankoop bepalend voor WOZ-waarde
Als een woning kort voor de waardepeildatum voor de WOZ is aangekocht, dan is de koopsom in de regel leidend voor de waardebepaling voor de WOZ. Een woningeigenaar die stelde dat de koopsom van zijn huis niet de marktwaarde weergeeft omdat hij de woning graag wilde hebben is door het Gerechtshof Den Haag dan ook […]
Lees meer
 
Complete rapportgenerator van Visionplanner Advertorial

Het grootste cloudplatform in de accountancy levert niet alleen een super efficiënte SBR jaarrekening, maar komt eind dit jaar ook met een complete rapportgenerator. Met alle bekende onderdelen en veel mogelijkheden voor eigen inrichting & opmaak. Dat allemaal in 1 efficiënte samenstelstraat in de cloud. Efficiënt waar het kan, uitgebreid waar het moet.

 
Ambtshalve opgelegde aanslag IB/PVV DGA op redelijke schatting gebaseerd
Een aan een dga ambtshalve opgelegde aanslag inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen op basis van een schatting was redelijk, spreekt het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden uit. De dga verzuimde de aangifte IB/PVV 2014 in te dienen en voldeed ook in de voorgaande jaren niet aan de verplichting tot het doen van aangifte. Daarop schatte de inspecteur de inkomsten van […]
Lees meer
 
 
Onderzoek naar Deloitte en KPMG door Maleisische beroepsorganisatie accountants
Het Malaysian Institute of Accountants (MIA) doet onderzoek naar de betrokkenheid van Deloitte en KPMG bij een schandaal rond het Maleisische staatsfonds Malaysia Development Burhad (1MDB).
Lees meer
 
Accountancy kring 2018-2019 Advertorial

SRA organiseert op 14 locaties Accountancy kringen van 2,5 uur. In het nieuwe programma van de SRA-Accountancy kring kome o.a. aan de orde:
Tuchtrechtactualiteiten, aandachtspunten EV, bedrijfswaardering en actualiteiten & jurisprudentie ondernemingsrecht voor accountants. Sluit u aan bij één van de 14 regionale kringen en verdien 15 PE-Punten. Maak uw keuze

 
Hof bepaalt schade van verkeerd advies belastingadviseur bij aankoop panden
De civiele kamer van het Hof ’s-Hertogenbosch heeft uitgesproken dat  een belastingadvieskantoor  267.122  euro aan schade heeft veroorzaakt met een verkeerd advies over de aankoop van enkele panden. In de zaak tussen de belastingadviseur en een pandeigenaar en zijn kinderen werd eerder al bepaald dat er sprake is geweest van onzorgvuldige advisering.
Lees meer
 
 
Freelancer financiële sector steeds beter betaald
Freelancers vragen in 2018 gemiddeld €46 per uur, terwijl dit in 2017 nog €43 was, zo blijkt uit onderzoek van Hoofdkraan.nl op basis van ruim 19.000 uitgebrachte offertes. De grootste winnaars zijn de zelfstandigen uit de Financiële & Administratieve sector. Zij vragen 10% meer dan vorig jaar.
Lees meer
 
 
Minister overweegt afkoelingsperiode na faillissement
Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker lijkt open te staan voor een afkoelingsperiode bij de afwikkeling van faillissementen van bedrijven. Dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van de SP-Kamerleden Michiel van Nispen en Renske Leijten, meldt het FD. 
Lees meer
 
Tijdschrift Bedrijfsopvolging met online PE-toetsen Advertorial

– 4 x per jaar een editie met maximaal 6 geaccrediteerde nascholingspunten per editie
– Gratis Online toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities (6 jaar)
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier
– Geld terug als je niet tevreden bent (binnen twee weken na aanschaf mail sturen naar igno@accountancyvanmorgen.nl)

 
Belastingdienst: onterechte betalingsherinneringen, aanmaningen en dwangbevelen
De Belastingdienst meldt dat er sinds eind juli voor enkele belastingaanslagen onterecht invorderingsmaatregelen zijn genomen en biedt daarvoor haar excuses aan.
Lees meer
 
 
‘Hypotheekverstrekkers soepeler bij ZZP’ers’
ZZP’ers kunnen steeds makkelijker een hypotheek krijgen, meldt De Hypotheekshop. Er zijn steeds meer geldverstrekkers die bereid zijn om mee te werken aan een hypotheek voor ZZP’ers. Bovendien wordt ruimhartiger met de hoogte van het hypotheekbedrag omgegaan.
Lees meer
 
 
Aegon schikt met Amerikaanse toezichthouder
Dochterbedrijven van Aegon in de Verenigde Staten hebben een schikking getroffen met toezichthouder Securities & Exchange Commission (SEC). Het betreft een zaak over de werking en implementatie van kwantitatieve modellen voor vermogensbeheer en de informatieverstrekking daarover, aldus een verklaring.
Lees meer
 
 
Meer oversluiters hypotheek dan starters
Het aantal afgesloten hypotheken is het afgelopen kwartaal licht gestegen. Dit kwam vooral door het aantal mensen dat hun hypotheek opnieuw afsluit tegen betere voorwaarden. Van deze oversluiters waren er volgens adviesbureau IG&H de voorbije maanden voor het eerst meer dan dat er starters waren.
Lees meer
 
Blockchain voor accountants? Contentpartner
Blockchain. Hét gespreksonderwerp op social en andere media. Een zoekopdracht op Google levert al gauw bijna 63 miljoen resultaten op. Blockchain voorkomt ruis, misverstanden, fraude en zorgt over de hele keten voor transparantie. Klinkt als een prachtige ontwikkeling, maar wat betekent dit nu in de praktijk voor accountants en ondernemers? Moet de accountant vrezen voor […]
 
Structuuroptimalisatie bij BV’s Opleiding
De wijze waarop een BV-structuur in het MKB optimaal vormgegeven en gewijzigd kan worden staat centraal tijdens deze cursus. De diverse fiscale faciliteiten voor herstructurering zullen op een praktijkgerichte manier behandeld worden, waarbij er met name aandacht wordt besteed aan de voordelen van iedere regeling en de valkuilen. Er zijn vaak meerdere mogelijkheden om tot een […]
 
(extern) Accountant RA – Waalwijk Vacature
Dinsdagochtend, 11.45 uur Ik zeg mijn klant gedag en stap in de auto richting kantoor. Het gesprek dat ik zojuist met deze ondernemer voerde, was pittig. De ondernemer heeft een bedrijf overgenomen en ik acht de goodwill veel te hoog gewaardeerd. Een dergelijk oordeel zag de dga niet aankomen en hoe zorgvuldig en goed onderbouwd […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn