Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 8 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hof: BFT mag Wwft-schending ook via tuchtrecht aanpakken
Mag het Bureau Financieel Toezicht een tuchtklacht indienen wegens schending van de Wwft? Die vraag over de reikwijdte van het BFT-toezicht stond onlangs centraal in een door het BFT aangespannen zaak bij het Gerechtshof Amsterdam.
Lees verder »
Terechte vordering administratie of phishing expedition?
Een ondernemer verkoopt zijn hotel, maar raakt na het sluiten van de koopovereenkomst in conflict met de kopers over de prijs en houdt vervolgens een deel van de administratie bij zich. De kopers (3B Horeca) starten een bodemprocedure over de koopovereenkomst en vorderen in kort geding de administratie van de voormalige eigenaar. Maar hoort die […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
De accountant die geen accountant bleek te zijn
‘Accountant Van Ofwegen benoemd tot CFO Vattenfall Nederland’, kopte Accountancy Vanmorgen afgelopen vrijdag. Want ‘transfernieuws’ wordt over het algemeen goed gelezen, ook als een accountant niet meer in zijn oorspronkelijke vakgebied werkzaam is.
Lees verder »
BTW-verlaging niet mogelijk omdat fiscus het niet kan uitvoeren
Een BTW-verlaging zoals in België of Duitsland wordt doorgevoerd met als doel om de economie te stimuleren is in Nederland niet mogelijk, omdat de ondersteunende automatiseringssystemen bij de fiscus dat niet aankunnen. Dat antwoord staatssecretaris Vijlbrief van Financiën op Kamervragen van Kamerlid Van Otterloo (50PLUS).
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscaal Vanmorgen: actuele fiscale opleidingen ook voor jou!

Fiscaal Vanmorgen, onderdeel van MOCuitgevers verzorgt fiscale opleidingen voor accountants, belastingadviseurs en fiscalisten. Altijd maximaal 15 deelnemers per groep waardoor veel interactie mogelijk is en er is veel aandacht voor jouw praktijkvragen. Dit format zorgt voor een goede kwaliteit en hoge waarderingen (8+) van onze opleidingen.

Lees verder »
Geldgebrek zit curatoren Imtech in de weg
De afwikkeling van het geruchtmakende faillissement van Imtech dreigt problematisch te worden vanwege geldgebrek, blijkt uit financiële stukken die per ongeluk zijn gepubliceerd waarover het FD beschikt. Curatoren Paul Peters en Jeroen Princen denken daarom na over externe financiering. Zulke procesfinanciering in plaats van boedelfinanciering is in Nederland een ongebruikelijke stap.
Lees verder »
Brouwers Accountants & Adviseurs opent vestiging in Amsterdam
Brouwers Accountants & Adviseurs neemt met ingang van 1 juli accountantskantoor Smart Financial Solutions uit Amsterdam over. Het nieuwe kantoor in Amsterdam zal de eerste vestiging worden in het westen van het land
Lees verder »
LIV wordt LKV jongeren – LKV banenafspraak structureel
Het lage-inkomensvoordeel (LIV) wordt omgevormd tot een loonkostenvoordeel (LKV) voor jongeren. Het LKV banenafspraak wordt structureel.
Lees verder »
‘Fiscus maakte ook jacht op fraudeurs inkomstenbelasting’
De Belastingdienst heeft jarenlang niet alleen onterecht op vermeende fraudeurs met kinderopvangtoeslag gejaagd, maar is ook bij de inkomstenbelasting in de fout gegaan. Fraudeonderzoeken werden gestart omdat belastingbetalers een belastingadviseur hadden die door de fiscus werd gezien als facilitator van fraude. 
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Uitwerking pensioenakkoord: wat zijn de afspraken?
Ruim 5.500 aanvragen voor NOW 2.0 op eerste dag
Evaluatie Wwz: ontslag niet sneller en goedkoper
Nog kleine week om TOFA aan te vragen
OPLEIDINGEN
POST-HBO AA MKB THEORIE EN PRAKTIJK_
HAN
4 september 2020
Cursus Vaktechnisch overleg (VTO) voor gemeentelijke fiscaliteit Q3
Fiscaal Vanmorgen
23 september 2020
Bedrijfsfinanciering? Zo doe je dat!
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Gevorderd Assistent Audit (32 – 40 uur)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN