Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 6 december 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Gebrekkige boekhouding douane kost Nederland miljoenen
Nederland moet tientallen miljoenen euro’s nabetalen aan Brussel als gevolg van problemen met de boekhouding van de douane. Het gaat om invoerrechten die als zogeheten Traditionele Eigen Middelen (TEM) worden afgedragen aan de EU. Dat blijkt uit een Kamerbrief van minister Hoekstra Financiën.
Lees verder »
Snippertje hoop voor doorgehaalde RA die celstraf boven het hoofd hangt
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zou zich opnieuw moeten gaan buigen over de veroordeling van een voormalige RA die vorig jaar een celstraf van 9 maanden kreeg opgelegd omdat hij als eigenaar-bestuurder van een kozijnenfabriek jarenlang fraudeerde met de belastingaangiften. Dat adviseert advocaat-generaal (AG) Hofstee aan de Hoge Raad.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Een 100% sluitende rittenadministratie?

Met een ritregistratiesysteem voorzien van het Keurmerk RRS is iedere berijder verzekerd van een 100% sluitende rittenadministratie. Het voldoet aan de strengste eisen van de Belastingdienst én aan de strengste regels met betrekking tot privacy, beveiliging en fraudebestendigheid.

Meer weten over kwaliteitssystemen met een keurmerk? »
Hof: bijtelling voor dga autobedrijf die in onverkochte Audi A8 rondreed was terecht
De Belastingdienst heeft de dga van een autobedrijf terecht navorderingsaanslagen IB/PVV en vergrijpboetes opgelegd omdat hij over de jaren 2013 en 2014 geen privégebruik auto had opgenomen in zijn aangiften, heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden geoordeeld. Zijn BV was de economische en juridische eigenaar en dus is de auto met een cataloguswaarde van bijna € 200.000 aan […]
Lees verder »
Steunmaatregelen NOW en TVL: wie doet wat?
De NOW en de TVL zijn misschien wel de bekendste financiële steunmaatregelen. Beide regelingen gaan opnieuw open, kondigde het kabinet onlangs aan. Wat zijn de belangrijkste kenmerken en wie doet wat?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe houd jij je kennis up-to-date van actuele fiscale ontwikkelingen bij gemeenten?

Laat je op 14 december in 2 uur online bijpraten door Joep Swinkels. Naast een theoretische toelichting krijg je een goede werkinstructie en vertaling naar de dagelijkse praktijk. Met veel ruimte voor je eigen vragen en casussen. Ook na afloop van de cursus kun je je vragen voorleggen aan Joep (hij bespreekt deze kosteloos).

Lees verder »
Ad Breepoel nieuwe directeur Financiën en Duurzaamheid bij ABAB
Ad Breepoel is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe directeur Financiën en Duurzaamheid bij ABAB Accountants en Adviseurs. Hij volgt hiermee Jack Ruijters op, die met pensioen gaat.
Lees verder »
Alternatief voor hoge WW-premie seizoensarbeid stap dichterbij
Het ministerie van Sociale Zaken verkent verschillende mogelijkheden om knelpunten van werkgevers met seizoensarbeid aan te pakken, meldt Staatssecretaris Wiersma (SZW).
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Checklist: de totale online werkplek van accountants

Hoe ziet die online werkplek voor accountants er nu eigenlijk uit en uit welke onderdelen bestaat deze? Op basis van onze jarenlange ervaring en nauwe samenwerking met tientallen accountantskantoren hebben we een complete werkplek voor accountants samengesteld. Hierin zijn alle aspecten opgenomen waar het moderne accountantskantoor om vraagt.

Lees verder »
GBNED: veel interesse voor scan- en herkentoepassingen, flinke groei Peppol verwacht
De interesse voor scan- en herkentoepassingen duurt onverminderd voort, inclusief het scannen van facturen en kassabonnen via een smartphone. Dat blijkt uit de nieuwe versie van het rapport “Scan en herken van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking” van onderzoeksbureau GBNED, die deze week is verschenen.
Lees verder »
Privacybezwaren vastleggen en bewaren van kentekengegevens van tafel geveegd
De voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag heeft deze week uitspraak gedaan in een kort geding dat de stichting Privacy First tegen de Staat had aangespannen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
SRA-lidmaatschap voor accountantskantoor Waterland & Partners
Vermogensongelijkheid in 2020 opnieuw gedaald
OPLEIDINGEN
Webinar: Zo wordt de jaarafsluiting een makkelijke klus
Yuki
14 december 2021
Fiscalistenoverleg
Extendum
17 december 2021
GoodHabitz
Register Belastingadviseurs
31 december 2021
VACATURES
Assistent Controller (32 uur)
KWPN
Ermelo
Assistent accountant Controlepraktijk
Van der Vlugt Accountants
Halsteren
Junior Assistent Accountant
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN