Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 14 oktober 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hof: Flynth niet aansprakelijk voor schade pachtovereenkomst melkveehouderij 
Een voormalige melkveehouder die zich door Flynth Haarlemmermeer en PPP-Agro Advies West uit Ilpendam liet adviseren over de bedrijfsoverdracht van zijn boerderij kan de schadevergoeding die hij mogelijk aan zijn opvolger moet betalen niet op de adviseurs verhalen. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft geoordeeld dat Flynth en PPP niet aansprakelijk zijn.
Lees verder »
Accountant kent declaraties niet, voormalig manager Deventer distributeur heeft wat uit te leggen
De accountant van de Deventer distributeur van hondenkluiven Summma International bezorgt de voormalige manager van het bedrijf mogelijk een probleem. De man heeft volgens Summa en het Mexicaanse moederbedrijf Suplementos ruim € 60.000 onrechtmatig overgemaakt naar zijn eigen rekening en die van zijn bedrijf.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Geen gewoon klantportaal maar hét visitekaartje van jouw digitale kantoor

Om als kantoor het jaarwerk goed te kunnen doen en ook het dossier op orde te hebben heb je meestal tientallen documenten nodig. Het meest ideale is als je die documenten in context kunt opslaan, dus direct bij de jaarrekening of fiscale aangifte. Communicatie Gemak faciliteert dit voor je. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Lees verder »
VLN aanvragen? Dan ook TVL Q3
Is een ondernemer van plan de Subsidie Vaste Lasten voor onder andere Nachtsluiting (VLN) aan te vragen? De RVO wijst er op dat het dan belangrijk is dat die ondernemer ook TVL Q3 aanvraagt. Dit kan nog tot 26 oktober 2021.
Lees verder »
Tweede Kamer wil vermogens boven een miljoen euro zwaarder gaan belasten
Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat vermogens boven een miljoen euro zwaarder moeten worden belast en de belasting op arbeid juist moet worden verlicht.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat verandert er bij de OSS-aangifte?

Heb je je aangemeld voor de OSS-regeling? Dan kun je tot uiterlijk 31 oktober OSS-aangifte doen! Maar wat verandert er hierbij nu eigenlijk precies én welke tips geven btw-experts en de Belastingdienst je mee?

Lees de blog »
AV-Magazine
‘Accountantskantoren moeten nog flink aan de slag met de AVG’

Zorgvuldig omgaan met gegevens van de klant; sinds de invoering van de AVG moeten accountantskantoren aan strengere regels voldoen. ‘Veel kantoren hebben de informatiebeveiliging nog niet voldoende op orde’, stelt Melanie Hermes, directeur en juridisch adviseur arbeidsrecht en privacy bij Fiscount Juristen. Hoe kunnen accountantskantoren AVG-proof omgaan met persoonsgegevens? Hoe kunnen zij klanten het goede […]

Lees verder »
Let op als een vereniging of stichting een verlies lijdt
Als een vereniging of stichting vennootschapsbelastingplichtig is, is er sprake van een vrijstelling vennootschapsbelasting in een verliesjaar. In dat geval is oplettendheid geboden. Dat verlies wordt niet automatisch bij beschikking vastgesteld, zo blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland van 18 juni 2021.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
7 commerciële tips voor accountants die willen groeien

Succesvolle accountants blijven zich ook op persoonlijk vlak ontwikkelen. Waar de commerciële kansen liggen voor jou als accountant of administrateur, lees je in dit blog.

Lees verder »
Loonkostenvoordeel voor jongeren: hoe gaat dat eruit zien?
Minister Koolmees is onlangs in een Kamerbrief ingegaan op een nieuw in te voeren loonkostenvoordeel voor jongeren met een (potentieel) kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. In het pensioenakkoord is afgesproken dat werkgevers met het kabinet onderzoeken of voor het geheel aan instrumenten in de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl), waaronder het lage inkomensvoordeel (LIV), tot een […]
Lees verder »
AFM-onderzoek positief over rvc’s, sorteert voor op uitbreiding naar niet-OOB’s
Raden van commissarissen van OOB-accountantsorganisaties hebben impact op de randvoorwaarden voor kwaliteit en verkleinen zo mogelijk kwetsbaarheden in de structuur van de accountancysector. De mate waarin verschilt per rvc, mede door uitdagingen in het besturingsmodel. Dat komt naar voren uit een verkennend onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Lees verder »
Wetsvoorstel betaald ouderschapsverlof aangenomen
De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het wetsvoorstel betaald ouderschapsverlof. Daarmee wordt geregeld dat ouders deels betaald ouderschapsverlof kunnen opnemen bij de geboorte van hun kind.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
OM kiest voor fiscale aanpak om dubieuze internetondernemers aan te pakken
6 procent van alle bedrijven ontving doorlopend coronasteun, bioscopen koploper
SER: een op tien werknemers bouwt geen aanvullend pensioen op
Stichting Sywert van Lienden schrapte belofte onafhankelijke audit, PwC en EY ontkennen betrokkenheid
OPLEIDINGEN
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten en zzp’ers
The Legal Company
4 november 2021
Cao en Bedrijfstakpensioenfondsen
Extendum
10 november 2021
Opstellen van betere prognoses
Fiscount
8 november 2021
VACATURES
Partnermanager Accountants
SBR Nexus
Supervisor Assurance
CROP
Ede
Beschermd: Junior Assistent Accountant
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN